anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Un criminal condamnat definitiv la 28 de ani de detenţie cere revizuirea sentinţei

GALERIE
criminal, revizuire, sentinta
 • criminal, revizuire, sentinta
- +

Tânărul care a ucis un octogenar pentru a avea bani de distracţie încearcă marea cu degetul. Gabriel Roman a solicitat revizuirea sentinţei prin care a fost condamnat la aproape trei decenii de puşcărie. Teoretic, revizuirea permite schimbarea, în tot sau în parte, a unei hotărâri definitive, dacă după adoptarea acesteia s-au descoperit noi înscrisuri care nu au fost cunoscute iniţial, în cazul în care judecătorul care a luat-o a fost sancţionat pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă dacă acest lucru a influenţat sentinţa, ori dacă inculpatu nu s-a putut apăra. Tribunalul urmează să analizeze solicitarea lui Roman pe 10 ianuarie anul viitor.

La sfârşitul lui octombrie anul trecut, Gabriel Roman a băut într-un bar din Mogoşeşti până s-a ameţit. Cu această ocazie, l-a văzut trecând prin magazinul mixt şi pe M.D. şi şi-a pus în gând să îl jefuiască. Bătrânul, în vârstă de 86 de ani, era cunoscut în sat ca fiind zgârcit, dar pe de altă parte contribuia regulat cu bani pentru biserică. Pe seară, Roman a intrat în curtea lui M.D. şi a aşteptat ca bătrânul să se culce. Apoi a intrat în casă, fiind însă surprins de bătrân. Roman l-a atacat, întrebându-l unde ţine banii. Bătrânul a refuzat, iar Roman l-a lovit cu pumnii şi picioarele, s-a urcat cu genunchii pe pieptul lui şi l-a strâns de gât până l-a omorât. A răscolit apoi casa, găsind economiile de 20.000 de lei ale bătrânului. S-a lăudat la bar cu banii, afirmând că luase salariul pe mai multe luni. În aceeaşi seară a plecat spre Paşcani, apoi la Braşov şi Timişoara, cheltuind banii pentru a se distra. A fost capturat după câteva zile la Braşov. Din toţi banii, mai avea 3.458 lei. Tribunalul l-a condamnat la 28 de ani şi 4 luni de detenţie, sentinţa fiind confirmată de Curtea de Apel. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţii, „urgenţele morale” ale omenirii

Alexandru LĂZESCU

Experţii, „urgenţele morale” ale omenirii

Experţi, tot mai numeroşi şi mai intoleranţi faţă de orice părere care le contrazice pe a lor, ONG-uri, organizaţii internaţionale tind să aibă, în tot mai mare măsură, un cuvânt hotărâtor în materie de politici publice şi în definirea „urgenţelor morale”; semne ale unui viitor „post-democratic”?

opinii

Casa nouă

Nichita DANILOV

Casa nouă

Nea Miron moştenise multe trăsături de la străbunicul său Miron. Părul bond roşcat, ochii verzi-gălbui, obsesia faţă de curăţenie şi ordine, dar nu şi bombăneala, ci doar făloşenia ce se manifesta mai cu seamă atunci când cumnatul lui tata o lua pe ulei. Atunci firea lui autoritară, orgoliul şi invidia ce hibernau înlăuntrul lui deveneau de nestăvilit.

RPL runda 2021 arată nu numai câţi suntem, ci şi cum suntem!

Ciprian IFTIMOAEI

RPL runda 2021 arată nu numai câţi suntem, ci şi cum suntem!

S-a scris mult pe tema Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 şi, cu siguranţă, se va mai scrie când vor fi publicate datele definitive la nivel naţional şi în profil regional, inclusiv pe componenta de „locuinţe şi locuire”. Preocuparea cercetătorilor, autorităţilor jurnaliştilor şi cetăţenilor faţă de problematica populaţiei este justificată şi confirmată inclusiv de datele cercetării „Analiza gradului de satistifacţie a utilizatorilor de date statistice” din paginile căreia aflăm că datele despre populaţie se plasează pe locul III într-un clasament al interesului utilizatorilor pentru statisticile oficiale.

„Cadouri pentru copii mai mari“

Michael ASTNER

„Cadouri pentru copii mai mari“

Însemnări mai mult sau mai puţin (ne)însemnate

pulspulspuls

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Ce vă spuneam noi mai pe alaltăieri, stimaţi telespectatori, cum că alde nea Mihăiţă şi dom’ Costel nu ar sta deloc pe roze acuma la alesul liniilor directoare în vederea abordării anului electoral 2024? 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode trebuie sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.