Un criminal încearcă să convingă instanţele că merită să fie eliberat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un criminal încearcă să convingă instanţele că merită să fie eliberat

GALERIE
decizie
  • decizie
- +

Judecătorii nu l-au crezut pe un ucigaş că s-a cuminţit. Deşi în cei aproape 9 ani petrecuţi în penitenciar nu a fost sancţionat nici măcar o singură dată, fiind chiar recompensat, cererea de eliberare condiţionată înaintată de condamnat a fost respinsă.

În vârstă de 60 de ani, Aurel Bădilă şi-a petrecut practic întreaga viaţă fie în spatele gratiilor, fie în aşteptarea unei noi condamnări. De-a lungul timpului, Bădilă a colecţionat 5 condamnări pentru viol şi tentativă la viol.

Ultima faptă a fost comisă în 2012, când şi-a bătut cu sălbăticie tatăl, cu propriul baston, după o discuţie în contradictoriu pe tema banilor. A doua zi, văzând că starea tatălui său se agravează, a mers la fiul său şi i-a spus că i-a dat două-trei palme bătrânului, iar acesta „se simte rău“. Bătrânul se afla de fapt în comă şi avea să moară peste câteva zile în spital. Pentru această faptă, Bădilă a fost condamnat în 2013 la 12 ani de închisoare.

În decembrie anul trecut, chiar în ziua în care Bădilă împlinea 60 de ani, pe rolul Judecătoriei a fost înregistrată cererea acestuia de liberare condiţionată. La acea dată, Bădilă executase deja fracţia de 3/4 din condamnarea primită. Comisia specializată din cadrul Penitenciarului a precizat în instanţă că deţinutul nu a fost sancţionat niciodată, fiind chiar recompensat de 27 de ori. Argumentele aduse de Bădilă nu i-au impresionat însă pe magistraţi.

„Condamnările aplicate anterior nu l-au împiedicat să comită o faptă penală încadrată în gradul cel mai ridicat de pericol social - omor calificat, realizată în condiţiile unor circumstanţe agravante. Condamnările şi fapta în urma căreia se află în penitenciar în prezent atestă gradul ridicat de agresivitate de care dă dovadă această persoană, agresivitate îndreptată împotriva altor persoane şi care cauzează prejudicii irecuperabile pe teritoriul laturii psihice - în cazul violului şi irecuperabile pe teritoriul laturii fizice - anihilarea vieţii în cazul omorului, agresivitate care nu a putut fi atenuată prin intermediul programelor mediului penitenciar în decursul anilor petrecuţi anterior în penitenciar şi faţă de care există riscul să se folosească şi ulterior liberării. Comportamentul bun dovedit pe perioada detenţiei reprezintă o normalitate şi nu un aspect ce trebuie evidenţiat în circumstanţierea acesteia“, au motivat judecătorii decizia de respingere a cererii de liberare condiţionată.

Decizia nu este definitivă, cazul aflându-se acum pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Cosmin PAȘCA

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Confruntarea dintre taberele Orban şi Cîţu în PNL nu are, până acum, nicio vagă nuanţă axiologică. Pare exclusiv o dispută pe resursele statului, asumată implicit de ambele părţi. Două armate de suflete moarte care vor să dea un „suflu nou” sifonării de fonduri publice.

Filmuletul zilei

opinii

Întâlniri

Codrin Liviu CUȚITARU

Întâlniri

„Cum, nu sunteţi profesorul Valică Şoapă de la Fizică?” „Nu”, am zis tulburat, „eu sunt de la Litere. Dumneavoastră, domnule Nefriceanu, sunteţi de la Fizică!” „Eu, Nefriceanu?” a strigat Nefriceanu uimit. „De la Fizică? Nicidecum! Sunt Placido Seringo de la Arte!”

Regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (III)

Când vorbim despre necesitatea unei reforme administrative în România, cel mai adesea ne gândim doar la regionalizare, la înfiinţarea unui nivel administrativ superior judeţului. Însă, foarte important în gestionarea mai eficientă la nivelurile scalare locale e şi reînfiinţarea unui palier intermediar între comună şi judeţ.

Rolul băncilor centrale

Alin ANDRIEȘ

Rolul băncilor centrale

Băncile centrale sunt rezultatul unui îndelungat proces de evoluţie istorică, cristalizându-se organizatoric şi funcţional odată cu apariţia structurilor naţionale care le‑au creat. 

pulspulspuls

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.