Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Un cunoscut afacerist scapă ca prin minune de datorii imense

GALERIE
yavuz hatinoglu_lansare_opel_astra24
  • yavuz hatinoglu_lansare_opel_astra24
- +

Una din firmele lui Yavuz Hotinoglu ce are restanţe la stat de 73,5 milioane de lei va fi radiată, iar omului de afaceri nu-i va fi atrasă răspunderea personală.

 

Cunoscutul afacerist turc Yavuz Hotinoglu (FOTO), fost dealer local Opel, le râde în faţă inspectorilor de la Fisc, după ce una din firmele sale va fi radiată deşi are datorii neachitate de circa 73,5 milioane lei. Judecătorul sindic a aprobat cererea de închidere a procedurii de faliment şi radierea Gold&Platin Autocenter, deşi Adminsitraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a contestat această cerere a lichidatorului. Parte a grupului de firme Gold&Platin, GP Autocenter a fost înfiinţată în 2006 cu domeniul de activtiate întreţinerea şi repararea autovehiculelor. La doar trei ani de la intrarea fulger în faliment din decembrie 2011, lichidatorul a solicitat deja închiderea procedurii în lipsă de bunuri sau fonduri pentru plata creanţelor. Lichidatorul a vândut toate bunurile mobile şi imobile ale societăţii, dar a obţinut doar o sumă de circa 11,8 milioane lei, din care doar 8,7 milioane lei au ajuns la doi creditori, restul reprezentând alte cheltuieli.

 
„Raportul nu a fost contestat”
 
Fiscul ieşean a încercat în două rânduri să stopeze votul creditorilor privind închiderea procedurii pentru că nu s-a pus în discuţie angajarea răspunderii personale a lui Yavuz Hotinoglu, însă judecătorul sindic nu a avut baza legală pentru a accepta contestaţia, mai ales că raportul final al lichidatorului demonstra că nu există premise pentru atragerea răspunderii şi menţinerea firmei. „Cu privire la raportul final depus de lichidator reţine instanţa faptul că debitorul aflat în procedura falimentului, după cum s-a constatat, nu mai deţine bunuri sau elemente de patrimoniu valorificabile, nu are disponibilităţi în conturi bancare şi nu au fost identificate nici creanţe ce ar fi putut fi încasate în numele acestuia care să asigure acoperirea în integralitate sau măcar parţial a creanţelor creditorilor rămase neacoperite, iar toate sumele obţinute din valorificarea bunurilor au fost distribuite, procedura este lipsită de obiect, în cauză fiind incidente disp art. 132 din Legea nr.85/2006. În raportul asupra cauzelor, administratorul judiciar a opinat în sensul inexistenţei elementelor pentru promovarea acţiunii în răspundere a foştilor administratori statutari. Raportul nu a fost contestat”, a justificat lichidatorul judiciar opţiunea. Firma Gold&Platin Autocenter, ce figurează ca dizolvată din data de 2 martie 2016, este deţinută de Yavuz Hotinoglu şi de către „firma mamă” a grupului, Gold&Platin SRL, societate aflată de asemenea în faliment.
 
Societăţi pline de datorii
 

Yavuz Hotinoglu şi-a făcut un obicei în a îngropa cu datorii imense firmele care l-au făcut unul din cei mai importanţi dealeri auto înainte de izbucnirea crizei economice. Spre exemplu, societatea Gold&Platin Bucovina, specializată în comerţul cu autoturisme, a fost lichidată în mai 2015 având datorii neplătite către creditori de 19,5 milioane lei, în procedură fiind plătită o sumă modică de 273.000 lei. Gold&Platin SRL, înfiinţată încă din 1993 tot pentru comerţul cu autoturisme, procedura de faliment este    încă în desfăşurare, lichidatorul având active pe care încearcă să le valorifice. Aceeaşi situaţie se găseşte şi la societatea Gold&Platin Leasing, în cazul căreia tabelul definitiv al creditorilor conţine creanţe de peste 75 milioane lei, în condiţiile în care valoarea activelor valorificabile are un procent de maximum 20%. În plin proces de faliment se află şi Gold&Platin Automotive, care mai are de restituit creditorilor 15 milioane lei. O altă firmă, Gold&Platin Danubius, va fi radiată lunile următoare, cu datorii neachitate de 82,5 milioane lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri