anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Un cunoscut dealer auto îşi cere insolvenţa

Societatea Romil Service SRL a înregistrat în ultimii cinci ani numai pierderi.

GALERIE
deschidere romil service26
 • deschidere romil service26
- +

După cinci ani consecutivi cu pierderi totale de ordinul milioanelor de euro, dealerul ieşean al mărcii Iveco este cu un pas mai aproape de „groapa” insolvenţei. Firma Romil Service SRL, unde împuternicit figurează omul de afaceri Mihai Pascal, a depus în urmă cu două zile la Tribunalul Sindic o cerere pentru deschiderea acestei proceduri.

Potrivit informaţiilor publicate pe portalul Ministerului Justiţiei din dosarul deschis pe numele Romil Service, magistraţii nu au stabilit încă data când va fi analizată această solicitare. La finele anului trecut, conform bilanţului depus de conducerea societăţii, Romil Service SRL avea pierderi de 7,8 milioane lei la o cifră de afaceri de 3,6 milioane lei. La data de 31 decembrie 2014 datoriile firmei însumau circa 55,5 milioane de lei. În intervalul 2009-2014 firma a fost tot timpul „pe minus”, valoarea cumulată a pierderilor fiind de 28,4 milioane de lei, aproximativ 6,3 milioane de euro la cursul actual. În aceeaşi perioadă, cifra afacerilor s-a diminuat de 13 ori, de la 48 la 3,6 milioane lei în prezent, iar numărul de angajaţi a scăzut cu mai bine de jumătate. Părţile sociale ale firmei sunt deţinute în proporţie egală de către Cristian Pascal şi societatea Azriel Goshen Investements Ltd din Israel.

O altă firmă unde împuternicit figura tot Mihai Pascal a fost aproape de intrarea în insolvenţă în urmă cu doar câteva zile. La finele lunii februarie 2015 Fiscul a cerut deschiderea procedurii în cazul Romil Group SRL, „rebotezată” Somir Parts Group SRL, iar la începutul acestei luni instanţa a decis amânarea cauzei la data de 28 octombrie 2015 pentru comunicarea întâmpinării. Recunoscut pentru pasiunea sa pentru artă, îndeosebi pentru pictură şi activitatea de „mecenat” în rândul artiştilor ieşeni, Mihai Pascal este însă unul din cei mai discreţi oameni de afaceri din Iaşi. Până în 2013 acesta a deţinut Auto Padova SRL, unul dintre cei mai importanţi dealeri de maşini din Iaşi. Reporterii „Ziarului de Iaşi” au încercat să obţină un punct de vedere din partea conducerii societăţii până la închiderea ediţiei dar apelurile telefonice întreprinse au rămas fără succes.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.