Un cunoscut medic de la "Socola" s-a stins din viaţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un cunoscut medic de la "Socola" s-a stins din viaţă

GALERIE
Dorina Donciu
  • Dorina Donciu
- +

Institutul de Psihiatrie "Socola" Iaşi este din nou în doliu după ce un alt cunoscut medic s-a stins din viaţă, fiind vorba despre medicul Dorina Donciu, fost şef de secţie al Secţiei I Acuţi încă din anul 2000. 

"A fost un medic erudit, orientat mereu spre binele pacientului, permanent dornic să îşi îmbunătăţească şi perfecţioneze nivelul de pregătire profesională. O personalitate puternică, autentică, care emana cunoaştere, forţă şi viziune, un lider înnăscut, o persoană care reuşea prin simpla prezenţă să-i impacteze pe ceilalţi şi să fie o sursă de pasiune, profunzime, bogăţie, putere, vitalitate şi inspiraţie. A fost un foarte bun coleg, i-a ajutat necondiţionat pe toţi cei care au avut nevoie de sprijin şi a menţinut până la final o ţinută demnă atât în relaţiile profesionale, cât şi în cele personale, demnitatea fiind trăsătura care i-a confirmat autenticitatea incontestabilă", au transmis colegii de la Institutul de Psihiatrie "Socola" din Iaşi.

Dr. Dorina Donciu a fost fiica profesorului Mihai Şelaru, cunoscut psihiatru ieşean. Profesa în cadrul unităţii medicale din 1987 când a fost mai întâi medic secundar psihiatru, iar din anul 1990 a devenit medic specialist psihiatru. În perioada 1990 – 1993 a fost medic coordonator al secţiei Răducăneni a Spitalului de Psihiatrie "Socola", iar între 1993 -1998 a fost coordonator al secţiei Pădureni.

Timp de un an, între 1999 – 2000 a fost director al Spitalului pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri. De asemenea, în anul 2010 a deschis alături de soţul său, Leon Donciu, o unitate medicală privată unde sunt îngrijiţi bolnavii cronici de demenţă sau Alzheimer, fiind vorba despre Memory Hospital care este situat în Valea Lupului. La momentul deschiderii, acesta era singurul spital privat de psihiatrie din ţară. Şi soţul său, Leon Donciu, s-a stins din viaţă în 2016. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.