Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Un debut greu în 2020 pentru Simona

GALERIE
halep-cahill1
  • halep-cahill1
- +

 

Halep a învins-o pe Ajla Tomljanovic în turul II la Adelaide şi va reveni pe locul 3WTA. Monica Niculescu şi Ana Bogdan au trecut primul hop la Australian Open

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 2, a câştigat cu ceva dificultate, scor 6-4, 7-5, primul meci de simplu din 2020, disputat” ieri, cu australianca Ajla Tomljanovic, locul 52 WTA, beneficiară a unui wild card, în turul al doilea al turneului de categorie Premier de la Adelaide, aflat la prima ediţie. Halep, acceptată direct în optimi, s-a calificat, astfel, în sferturi. Jocul Simonei Halep a arătat cu suişuiri şi coborâşuri în primul ei meci din 2020. La început, românca a fost solidă pe raliuri, sigură pe loviturile ei, reuşind puncte spectaculoase, şi greşind destul de puţin. În acelaşi timp, ea a arătat aceleaşi carenţe la serviciu, un amestec de aşi, duble greşeli şi vulnerabilitate pe al doilea, şi a pus scurte neinspirate. Însă după numai nouă game-uri Simona Halep s-a plâns de oboseală şi evoluţia ei a început să scadă în precizie şi intensitate. De partea cealaltă a fileului, replica jucătoarei australiene de 1,80 metri a fost de bună calitate. Agresivă, cu un serviciu puternic, Tomljanovic s-a mişcat bine pe teren şi a pus multă presiune pe Simona.În cele din urmă, experienţa şi psihicul de campioană ale Simonei Halep şi-au spus cuvântul, ea speculând foarte bine un moment de slăbiciune al adversarei, din finalul meciului. Neobişnuit la Simona Halep, ea a primit un avertisment pentru întârzierea la serviciu, la scorul de 4-2, 30-30, în primul set. Simona Halep a reuşit primul break al partidei la scorul de 1-1, după o lovitură excepţională, în diagonală, din poziţie defensivă. Jucătoarea română a servit pentru set la 5-3, dar Tomljanovici a reuşit rebreak-ul.La 5-4, Halep l-a chemat pe Darren Cahill, care i-a corectat poziţia la retur şi a sfătuit-o să-şi facă jocul ei, însă românca s-a plâns de oboseală. Sfaturile au funcţionat şi Halep şi-a luat break-ul înapoi şi a câştigat setul, cu 6-4, după 41 de minute de joc.

În setul secund, tot Halep a reuşit prima break-ul, la 1-0, conducând apoi cu 2-0. Tomljanovici a egalat şi cele două sportive au mers cap la cap cu serviciul, până al 6-5. La acest scor, australianca a avut 30-0 pe propriul serviciu, apoi a comis patru erori la rând şi Halep s-a impus cu 7-5, după o oră şi 37 de minute de joc. Tot la 5-4, românca l-a chemat din nou pe Cahill, iar antrenorul a folosit acelaşi discurs liniştitor pentru a-i transmite elevei lui că este normal să nu se simtă confortabil la primul meci al sezonului şi că nu e o problemă dacă pierde. „A fost un meci greu, cu siguranţă. De fapt mă aşteptam la asta pentru că am mai jucat de două ori împotriva ei şi ambele partide au fost foarte grele.Întodeauna este dificil primul meci. Chiar dacă te antrenezi din greu săptămâni la rând nu e ca atunci când joci meciuri oficiale, aşa că este dificil să intri pe teren şi să fii conectrată la fiecare punct pe care îl joci. Am fost un pic obosită în setul al doilea, dar este normal, voi încerca să mă recuperez pentru următorul meci şi să joc cel mai bun tenis”, a declarat Simona Halep, pe teren. Simona va urca, după această victorie, din nou pe locul 3 WTA întrucât japoneza Naomi Osaka, actuala ocupantă a poziţiei, nu joacă în această săptămână. Totuşi, jucătoarea română va rămâne cap de serie numărul 4 la Australian Open, primul Grand Slam al anului, deoarece la tragerea la sorţi a tabloului principal se va ţine cont de clasamentul actual. Alte rezultate înregistrate ieri, la Adelaide: Maria Sakkari (Grecia) – Varvara Diatcenko (Rusia) 7-5, 6-2; Arina Rodionova (Australia) – Sloane Stephens (Australia) 6-2, 6-2; Ashleigh Barty (Australia) -Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 4-6, 6-3, 7-5; Marketa Voudrousova (Cehia) – Tatjana Maria (Germania) 6-3, 6-0; Julia Goerges (Germania) -Priscila Horn (Australia) 7-6, 6-3.

*Monica Niculescu (128 WTA) a învins-o, ieri cu scorul de 7-6, 6-2, pe Anhelina Kalinina din Ucraina (157 WTA), calificându-se în turul al doilea al Australian Open. Niculescu s-a impus după un meci de aproape două ore şi va evolua în manşa a doua cu Viktoria Tomova din Bulgaria (144). A doua sportivă română calificată ieri în turul II este Ana Bogdan (96 WTA), prima favorită a calificărilor. Ana a depăşit-o pe australianca Ivana Popovic (458), scor 7-6, 6-4 şi va juca în turul următor cu altă australiancă, Belinda Woolcock (295). În schimb, Jaqueline Cristian (208) a fost învinsă, cu 2-6, 2-6, de italianca Martina Trevisan (154) într-o oră şi 19 minute.Astăzi, alte patru fete din România vor juca în primul tur de calificări. Două dintre ele, Irina Bara (160) şi Laura Paar (216) vor fi adversare. Patricia Ţig (113) se va confrunta cu canadianca Leylah Fernandez (206), iar Gabriela Ruse (181), cu Usue Arconada (131). În calificările masculine, Marius Copil (151 ATP) îl va întâlni pe taiwanezul Wu Tung Lin (230).

 

Cât donează Simona pentru australieni

Simona Halep a calculat că l-a enervat de zece ori pe Darren Cahill în timpul meciului disputat, ieri cu Ajla Tomljanovic, astfel că va dona 2.000 de dolari pentru victimele incendiilor de vegetaţie din Australia. La 5 ianuarie, Simona Halep s-a alăturat jucătorilor de tenis din întreaga lume care donează bani pentru victimele incendiilor din Australia, însă dacă majoritatea vor contribui în urma aşilor de la meciuri, românca va da bani pentru fiecare moment în care îl enervează pe Darren Cahill. „Ştiţi că iubesc Australia, dar ştiţi şi că nu dau mulţi aşi. Vreau să ajut şi promisiunea mea este următoarea: de fiecare dată când îl voi enerva pe Darren Cahill la fiecare meci al meu din Australia, voi dona 200 de dolari. Aşa sigur voi strânge mulţi bani”, a scris Halep pe Twitter.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri