Un decan acuză conducerea Universităţii de presiuni asupra sa
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 01.12.2021

Războiul de la Biologie continuă

Un decan acuză conducerea Universităţii de presiuni asupra sa

GALERIE
Lacramioara-Carmen Ivanescu1
  • Lacramioara-Carmen Ivanescu1
- +

Conf.dr. Lăcrămioara-Carmen Ivănescu (foto stânga), decan interimar al Facultăţii de Biologie de la Universitatea „Al.I. Cuza“, a trimis pe adresa redacţiei un drept la replică în urma articolului publicat săptămâna trecută, în care era scos în evidenţă un război la nivelul facultăţii între aceasta şi conf.dr. Irina Neta Gostin. 

Într-un răspuns mult prea mare pentru a putea fi publicat în forma sa integrală, decanul în exerciţiu neagă multe din acuzaţiile aduse de către comisiile care au evaluat plângerile făcute de colega sa, şi acuză inclusiv conducerea universităţii de decizii părtinitoare. De altfel, aceasta precizează că în momentul în care şi-a depus demisia a spus că se datorează „presiunii constante exercitate asupra mea de conf.dr. Irina Neta Gostin prin intermediul Comisiei de Etică, Sindicatului UNIO şi conducerii UAIC, generatoare de situaţii care fac imposibilă îndeplinirea atribuţiilor prevăzute în fişa funcţiei de decan“. În ceea ce priveşte acuzele de plagiat, conf.dr. Lăcrămioara-Carmen Ivănescu admite faptul că aceasta ar putea fi acuzată de autoplagiat, în ceea ce priveşte lucrările la care a fost semnată, dar că conf.dr. Irina Neta Gostin este atunci vinovată de plagiat, fiindcă a fost semnată la lucrări la care, susţine decanul, nu şi-a adus nicio contribuţie ştiinţifică.

CITESTE AICI DREPTUL LA REPLICA INTEGRAL

„Conf.dr. Irina Neta Gostin evită clar analiza calitativă a performanţelor sale academice, ajungând la situaţia ridicolă de faţă: cele două lucrări sunt integre pentru dosarul ei personal şi lipsite de integritate pentru mine. Coautor la ambele, fără să fi contribuit ştiinţific la ele, le poate reclama, dar, în acelaşi timp, le poate păstra şi folosi nestingherită. Şi pentru aceste acţiuni a argumentat că eu, membru al echipei, i-am trimis ei, manager, aceste rezultate şi «nu a ştiut» că sunt din cartea ori teza mea de doctorat“, precizează conf.dr. Lăcrămioara-Carmen Ivănescu. Aceasta a mai explicat şi contextul lucrărilor care aveau verdict de plagiat aproape 100%. Iniţial, aceasta le-a publicat într-o revistă în anul 2004, alături de academicianul Constantin Toma, iar fără a fi fost publicate acolo, le-a retrimis către o altă revistă în 2007, având-o coautoare şi pe conf.dr. Irina Neta Gostin (fost soţie a academicianului C. Toma), fiindcă aceasta din urmă ar fi rugat-o să le integreze într-un proiect ce nu avea încă rezultatele necesare.

Citeste si: Scandal cu plagiate şi becuri uitate aprinse la o facultate din Iaşi

„Am acceptat să schimb coautorii, pe C. Toma cu Irina Gostin. Iar lucrările au devenit, de comun acord, produse ale proiectului CEEx 640. La momentul martie 2007, niciuna dintre lucrări nu apăruse la revista la care fuseseră trimise încă din anul 2004. O eroare pe care mi-o asum este că nu le-am retras după ce ele au apărut, în sfârşit, la revista unde le-am trimis iniţial“, mai precizează aceasta. Decanul neagă totodată şi acuzele cu privire la plângerile pe care le-ar fi făcut la adresa Irinei Gostin la Serviciul de Pază, şi spune că biroul pe care voia să îl transforme în arhivă l-au împărţit amândouă, urmând a se muta fiecare, iar în momentul de faţă, facultatea nu are arhivă. (Cătălin HOPULELE)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

1 Decembrie şi politica principiilor

Lucian DÎRDALA

1 Decembrie şi politica principiilor

Actul de la 1 Decembrie a fost, desigur, o concretizare a forţei numerice a românilor transilvăneni, după o luptă îndelungată şi într-un context politico-militar favorabil. Dar această concretizare nu se putea realiza în lipsa unor baze politice aşezate cu inteligenţă, de oameni care meritau cu prisosinţă calitatea de lideri ai comunităţii.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (I)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (I)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

În loc de o poveste de 1 Decembrie

Radu PĂRPĂUȚĂ

În loc de o poveste de 1 Decembrie

Când a început războiul, tata a fugit de la şcoala militară de la Făgăraş. Ca mulţi alţi colegi. Elevii-militari erau „carne de tun”, primii trimişi în linia întâia şi mureau... eins, zwei, drei. Au plecat şi au început să rămână pe la casele lor: care într-un sat, care în altul. Într-un sfârşit, a ajuns şi Tata în satul nostru.

Datorii de plătit

Alex VASILIU

Datorii de plătit

Ziua naţională a României, trecerea apropiată de la un an la altul ar trebui să ne îndemne la reflecţie şi acţiune în privinţa recuperării valorilor spirituale româneşti. Urgenţa scoaterii la lumină a documentelor muzicale şi despre muzică este evidentă permanent, dar mai ales în prima zi de decembrie, în ultima lună din 2021, subiectul merită readus în discuţie.

pulspulspuls

Prima veste din luna decembrie ne aminteşte de ceva petrecut anul trecut, în noiembrie

Prima veste din luna decembrie ne aminteşte de ceva petrecut anul trecut, în noiembrie

O veste scurtă şi vioaie, ca de ziua naţională, venită direct de la Bucale, cu trenul de noapte, prin intermediul STS-ului, servicu care a venit la Iaşi să monitorizeze sărbătorile dedicate marii zile de astăzi, care ne umple cu lacrimi de bucurie, nu alta. 

Caricatura zilei

UstuRoy

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.