Un deputat cere curse aeriene directe către Franţa şi Germania. Răspunsul directorului aeroportului Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Un deputat cere curse aeriene directe către Franţa şi Germania. Răspunsul directorului aeroportului Iaşi

GALERIE
aeroport iasi
  • aeroport iasi
- +

„Suntem singurul mare oraş universitar din România care nu are o legătură aeriană cu Germania”, spune Camelia Bogdănici

Următorul pas după inaugurarea noii piste a Aeroportului trebuie să fie deschiderea unor curse aeriene care să lege Iaşul de metropole ale Germaniei şi Franţei. Deputatul PMP de Iaşi Camelia Bogdănici a apreciat că nu există niciun risc pentru ca astfel de curse să se dovedească nerentabile. „Am fost în vacanţă în Italia şi m-am întors prin Frankfurt şi Viena. În avionul Viena - Iaşi, jumătate din pasageri erau din cei care zburaseră cu avionul Frankfurt - Viena. Adică ar fi luat o cursă directă, dacă ea ar fi existat. Suntem singurul mare oraş universitar din România care nu are o legătură aeriană cu Germania”, a declarat Bogdănici. Aceasta a apreciat că rentabilitatea unei curse Paris - Iaşi ar fi asigurată cu uşurinţă de cei 150 de studenţi francezi de la UMF şi de familiile acestora.

Înfiinţarea unor curse directe cu Germania şi Franţa se află deja pe lista de priorităţi a Aeroportului, conducerea acestuia anunţându-şi dorinţa stabilirii unor legături cu oraşele Frankfurt şi Paris.
Până acum, discuţiile cu reprezentanţii unor companii aeriene străine nu au avut rezultate concrete. „Dacă va fi o cursă spre Paris din Moldova, ea va fi de la Iaşi. Toate studiile pe care le-am făcut ne arată aceasta. Dar o cursă cu Parisul nu se poate susţine cu cei 150 de studenţi, chiar dacă ar face naveta săptămânal. Germania este şi ea foarte importantă pentru mediul de afaceri, dar acesta nu este suficient pentru a o susţine. Există varianta înfiinţării unei curse cu sprijin financiar din partea statului, procedură permisă de legislaţia europeană. Noi luăm în calcul orice posibilitate de dezvoltare a curselor de pe aeroportul ieşean, şi ne bucurăm de orice sprijin care ne poate veni în această privinţă”, a precizat directorul Aeroportului, Marius Bodea.

Deputatul PMP a criticat şi modul în care este realizată procesarea pasagerilor la Aeroport. Conform acesteia, ghişeele amenajate pentru prezentarea paşapoartelor i-au pus în încurcătură şi i-au şi amuzat pe pasagerii străini ai cursei Viena - Iaşi. „Ghişeele erau chiar în faţa uşilor de la toalete. Se vedeau deasupra inscripţiile «toaletă femei», «toaletă bărbaţi». Inutil să mai spun cum se uitau pasagerii”, a spus Bogdănici.
Şeful aeroportului a confirmat afirmaţiile deputatului, precizând însă că inconvenientul va fi rezolvat odată cu darea în funcţiune a celui de-al treilea terminal al aerogării. „Cunosc situaţia. Trebuie totuşi precizat că Terminalul 1 nu este suficient pentru sosiri şi nici nu putem ţine oamenii afară. Suntem nevoiţi să folosim la sosiri externe şi T2, unde am amenajat ghişeele. Gestionăm spaţiul cât de bine se poate”, a încheiat Bodea.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.