Un deputat ieşean le-a pus gând rău homosexualilor şi ţiganilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un deputat ieşean le-a pus gând rău homosexualilor şi ţiganilor

GALERIE
craciunescu
  • craciunescu
- +

Grigore Crăciunescu a propus interzicerea prin Constituţie a căsătoriilor gay şi a termenului "rom". Intre timp, Comisia de revizuire a respins un amendament privind caracterul laic al statului român. 

Doi deputaţi liberali au depus un amendament pentru revizuirea Constituţiei care modifică art. 48 referitor la familie, astfel încât persoanele de acelaşi sex nu se pot căsători, căsătoria fiind numai "între un bărbat şi o femeie". Amendamentul este prezentat ca fiind bazat pe "morala creştină" şi va fi trimis şi Bisericii Ortodoxe. În prezent, Art. 48 din Constituţia României, stipulează: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor." "Amendamentul nostru, susţinut prin semnătură de încă 47 de colegi parlamentari, are la bază morală creştină, tradiţia ce caracterizează ca şi structură poporul român. Peste 92% dintre cetăţenii ţării sunt creştini, pentru care căsătoria între un bărbat şi o femeie este firească", a afirmat liberalul Grigore Crăciunescu.
Din dorinţa de a avea un sprijin din partea BOR şi a celorlalte culte reprezentate în România, Mircea Dolha şi Grigore Crăciunescu vor transmite acestora o scrisoare în care să îşi prezinte punctul de vedere şi importanţa introducerii acestei modificări în Constituţia României.
Cei doi deputaţi au depus la Comisia de revizuire şi un amendament prin care propun ca nici o minoritate, cu excepţia celor cu rădăcini comune şi atestate ştiinţific cu românii, să nu poată folosi în titulatura ei oficială termenul "roman". Dintre minorităţile prezente în România, două au denumiri care se încadrează în descrierea deputaţilor: romi şi aromâni, deşi în documentul din amendament este scris de mâna doar "romi", scrie hotnews.ro.
 

Un "nu" hotărât monarhiei şi statului laic

 
Comisia parlamentară de revizuire a Constituţiei a respins, ieri, includerea în Legea fundamentală a definirii României ca stat laic. Amendamentul a fost formulat de deputatul independent Remus Cernea, dar şi de Forumul constituţional. Cernea a motivat că separarea dintre stat şi biserică ar fi un principiu prin care nimeni nu ar fi favorizat sau discriminat, punctând că o astfel de prevedere va întări autoritatea cultelor şi va diminua riscul ca politicienii să apeleze la biserică pentru a fi susţinuţi în campania electorală. Propunerea a fost susţinută şi de preşedintele Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu, care a afirmat că introducerea caracterului laic în Constituţie este una de bun simţ.
De asemenea, Comisia de revizuire a respins amendamentul formulat de către deputatul PC Aurel Ionescu, prin care acesta propunea recunoaşterea rolului istoric al Casei Regale în textul legii fundamentale.
Amendamentul a întrunit în plenul comisiei 17 voturi "împotrivă", 2 abţineri şi doar un vot "pentru", după o serie de discuţii legate de oportunitatea reglementării în textul Constituţiei a unei asemenea prevederi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.