Un deputat ieșean reacționează: declarațiile ministrului german de finanțe sunt inacceptabile!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 19.05.2021

Comunicat de presă (P)

Un deputat ieșean reacționează: declarațiile ministrului german de finanțe sunt inacceptabile!

GALERIE
foto macovei
  • foto macovei
- +

Deputatul ieșean Silviu Macovei a reacționat dur în urma declarațiilor ministrului german de Externe, Heiko Maas care a afirmat săptămâna trecută că Uniunea Europeană ar trebui să reducă fondurile şi să impună sancţiuni ţărilor membre care adoptă legi naţionale ce contravin principiilor de bază ale Uniunii Europene. „Sunt revoltat față de declarațiile ministrului german al finanțelor. Nu consider ca fiind o abordare care să reducă decalajele între țările din vest și cele din estul Uniunii Europene. Mai mult, mă întreb de ce face referire la Statul de Drept în legătură cu fondurile europene acordate unei țări. Nu am auzit nici un fel de declarații atunci când erau abuzuri în anchetarea cazurilor de corupție. Sau atunci când simpla începere a urmăririi penale era televizată și suspecții scoși public cu cătușe deși justiția încă nu se pronunțase asupra vinovăției lor. Abuzurile nu erau un atac la statul de drept?” a afirmat deputatul Silviu Macovei.

Parlamentarul ieșean a ținut să sublinieze și faptul că Germania folosește prea adesea dubla măsură, mai ales în ceea ce privește situația țărilor din estul Uniunii Europene: „Este ciudată poziția Germaniei în condițiile în care este cel mai mare partener comercial al Rusiei și al Turciei. Ministrul german vorbește de tăierea fondurilor unor țări care au mare nevoie de acești bani. Eu cred că Europa este puternică doar atunci când este unită și toți membrii sunt tratați ca parteneri egali și cu aceeași măsură de judecată. Da, am în vedere și Schengen și spațiul euro și chiar scandalul încă nestins al alimentelor de categoria a doua.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un trio pentru integrare

Lucian DÎRDALA

Un trio pentru integrare

Denumirea neoficială - „Trio Asociat” - are meritul că duce discuţia şi spre provocările zilei, nu doar spre ambiţiile de integrare din viitor. Dorinţa celor trei ţări de a coopera în vederea unei cât mai bune valorificări a potenţialului asocierii nu ar trebui să deranjeze instituţiile europene, chiar dacă acestea sunt atente să nu transmită celorlalţi membri impresia că ar reprezenta „plutonul secund” al Parteneriatului Estic.

Filmuletul zilei

opinii

Un altfel de test PCR

Florin CÎNTIC

Un altfel de test PCR

Pe 8 mai s-a comemorat un veac de la înfiinţarea Partidului Comunist din România prilej de sesiuni ştiinţifice vineri pentru prietenii de la Universitatea „Petre Andrei” şi de reflecţie pentru mine.

Câteva lucruri despre „profesiunea de scriitor”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Câteva lucruri despre „profesiunea de scriitor”

M-a întrebat odată cineva într-un interviu, dacă urmăresc popularitatea, faima. Faimos este Becali sau cei care apar seară de seară pe ecrane, plătiţi cu jdemii de euro, tratând subiectele la modă, cei care plac „canaliei de uliţi”, cum spunea Poetul. 

Un festival care trebuie să continue

Alex VASILIU

Un festival care trebuie să continue

Trecând în revistă recitalurile şi concertele programate în a XXII-a ediţie a Festivalului Muzicii Româneşti (Iaşi, 10-16 mai), se cuvine onorată iniţativa echipei alcătuită în 1971 din Achim Stoia, rectorul fostului Conservator, Ion Baciu, directorul Filarmonicii şi Mihai Cozmei, decan la instituţia de învăţământ muzical superior, de a institui şi la Iaşi un eveniment de anvergură naţională. Începutul este datat 1973. 

pulspulspuls

Iată cea mai mare frică a lui Alexe şi Chirica!

Iată cea mai mare frică a lui Alexe şi Chirica!

Chiar dacă prin filială mulţi cred că noua numire interimară la şefia pe judeţ în locul lui Alexe nu ar ridica nicio problemă pe termen mediu şi lung, căci, imediat ce dosarele şi lucrurile se vor aşeza în matca lor, în secunda doi se va reveni la poziţiile dinainte, unii mai cu dare de mână din zonă ar avea, zice-se, şi alte opinii despre ce se mai poate întâmpla. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.