anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un deputat, nou șef la Partida Romilor din Iași. „Am fost „logodiți” în mare secret”

GALERIE
motas
  • motas
- +

Președinta Asociației Partida Romilor ”Pro Europa” Iași, Elena Motaș, a fost demisă din cauză că filiala nu a fost de acord cu un protocol semnat de la centru cu PSD. Locul ei a fost luat de un deputat, Daniel Vasile.

Comunicatul de pe Facebook:

Liderii filialelor locale a Asociației Partida Romilor ”Pro Europa” Iași am aflat cu indignare că am fost „logodiți”, în mare secret. Concret credem că reprezentanți de la centru au încheiat un protocol care nu reprezintă interesele comunităților de romi din Iași, alături de PSD, care în disperare a conștientizat că romii încep să devină rebeli și nu mai vor să voteze trandafirii. Refuzul membrilor din Iași de a semna un protocol a determinat conducerea centrală să emită o decizie de demitere a doamnei președinte Elena Motas.

Controversat este faptul că aflăm de pe site-ul oficial astăzi că președintele nostru este demis. Comunicatul apare în urma publicării adresei, transmisă de către organizația noastră către PSD Iași, pe pagina oficială de facebook a sucursalei județene Iași. Constatăm că data demiterii președintelui nostru este retroactivă față de data publicării, neexistând o informare prealabilă sau o comunicare în acest sens.

Suntem intrigați și nemultumiți să aflăm că s-ar fi încheiat un protocol a cărui prevederi nu le cunoaștem, și faptul că acesta este semnat de deputatul romilor în Parlament domnul avocat Daniel Vasile, adică de cei din București.

Presupunem că, un protocol încheiat cu un partid aflat în cădere liberă, care nu a fost niciodată preocupat de problematica romilor, are altă miză politică decât ”siguranța unui trai mai bun” pentru romii din Iași. Lipsa de preocupare pentru comunitățile de romi este recunoscută în plan local, nu de puține ori organizația noastră a semnalat în media și rețelele de socializare izolarea și discriminarea comunităților, segregarea din educație constatata si de CNCD, inclusiv de președintele Nicolae Păun. La o simplă căutare în strategia Consiliului Județean Iași nu apare cuvântul romi.

Ne exprimăm dezacordul față de oricare persoană înscrisă pe listele PSD la alegeri care vrea să se erijeze în reprezentant al organizației noastre.

Nu vom susține nicio acțiune electorală stabilită de decidenții de la București.

Reprezentăm romii din Iași, un centru cultural și universitar, iar în ultima perioadă am încercat să demonstram că putem fi parteneri serioși pentru orice instituție drept pentru care organizația PSD Iași a fost informată.

Din adresa pe care am înaintat-o către PSD Iași, reise clar faptul că acest ipotetic protocol, este contestat și neasumat de nici un membru din Consiliul Director al organizatie din Iași. Poate că el nici nu există deoarece ștampila județului nu a fost înstrăinată și nici organizația PSD Iași nu a făcut public acest lucru.

Elena Motaș, liderul local afirmă că nu știe și nu a văzut acest protocol, deși în mod normal/legal el ar fi trebuit înregistrat la nivel de județ.

Comunicatul de pe site-ul oficial:

În data de 05.08.2020 Președintele Asociației Partida Romilor Pro Europa, Nicolae Păun a dispus prin decizia numărul 10/05.08.2020 demiterea dnei. Elena Motas, din poziția de președinte a Sucursalei județene Iași, mandatând pe prim vicepreședintele organizației la nivel national și totodată, reprezentantul romilor în Parlamentul României, domnul deputat Daniel Vasile, să preia funcția de președinte interimar al Sucursalei județene Iași pentru următoarea perioadă!

Asigurăm toate structurile locale ale APRPE de la nivelul județului IAȘI de toată disponibilitatea, experiența și suportul nostru și al noului președinte interimar, fapt ce necesită o imediată reconstrucție și actualizare a tuturor sucursalelor locale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Dacia Debut

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.