anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Un deputat USR-PLUS din Iaşi vrea amenzi pentru fondul clasei. “Este o prostie”

GALERIE
Filip Havarneanu1
 • Filip Havarneanu1
- +

Deputatul ieşean Filip Hăvârneanu (USR-PLUS) a iniţiat un proiect de lege care prevede că persoanele care colectează bani pentru aşa-zis-ul fond al clasei să fie pedepsite contravenţional cu amendă între 1000 şi 2000 de lei. Proiectul de act legislativ, semnat şi de alţi parlamentari USR-PLUS, a fost depus joi la Parlamentul. El ar urma să modifice Legea educaţiei naţionale. Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, a calificat această iniţiativă ca fiind „o prostie”, din cauză că interdicţia este deja reglemantată prin Regulamentul de Organizare şi Funcţionare.

„Am depus astăzi în Parlament o nouă iniţiativă legislativă în care solicit ferm ca practica strângerii ilegale de bani de la părinţi şi copii să fie eliminată şi pedepsită. Prezenta modificare legislativă introduce o nouă sancţiune cu caracter contravenţional care poate fi constatată şi aplicată de ofiţerii sau agenţii de poliţie competenţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Anticipăm faptul că aceste modificări legislative propuse vor duce la o corijare definitivă a modului în care elevii, părinţii, dascălii, personalul din toate unităţile de învăţământ şi chiar factorul politic, văd şi înţeleg obişnuinţa de a solicita, în mod regulat, la intervale de timp repetate, sume de bani pentru a putea oferi elevilor o educaţie adecvată în cele mai bune condiţii”, a scris pe Facebook deputatul USR-PLUS Filip Hăvârneanu, iniţiator al legii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X