Un detectiv particular lăsat fără atestat primește sprijinul Avocatului Poporului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un detectiv particular lăsat fără atestat primește sprijinul Avocatului Poporului

GALERIE
detectiv privat
  • detectiv privat
- +

Instituţia consideră că detectivul a fost lăsat fără atestat în mod nelegal de către Poliţie. Din acest motiv, a formulat o acţiune în contencios administrativ.

Avocatul Poporului se luptă în instanţă în numele unui detectiv particular ce a rămas fără atestat. Instituţia a formulat o acţiune în contencios administrativ prin care a cerut anularea dispoziţiei pentru care Poliţia Iaşi a retras atestatul detectivului. Acţiunea Avocatului Poporului vine după ce, în noiembrie anul trecut, instituţia a fost seizată de către detectiv că Poliţia nu respectă legea în ceea ce îl priveşte.

„Petentul a susţinut faptul că, în urma susţinerii examenului de atestare a calităţii de detectiv particular, în 18 februarie 2008, i-a fost emis Atestatul de detectiv particular, în 20 martie 2008. Ulterior, în 22 august 2016, în cadrul verificărilor periodice efectuate, lucrătorii de poliţie au constatat că petentul a fost condamnat definitiv, în 20 noiembrie 2001, la pedeapsa închisorii de 5 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de călcare de consemn. La data de 6 martie 2007, petentul a fost reabilitat de drept“, au precizat reprezentanţii Avocatului Poporului.

Reprezentanţii Poliţiei au motivat retragerea atestatului prin faptul că detectivul particular a comis o infracţiune cu intenţie, chiar dacă acesta a fost reabilitat. Avocatul Poporului consideră că poliţiştii nu au dreptate.

„Din moment ce petentul a fost reabilitat de drept, în 6 martie 2007, acesta îndeplinea condiţiile exercitării calităţi de detectiv particular. Reabilitarea este tocmai mijlocul legal prin care încetează pentru viitor consecinţele juridice ale unei condamnări. Într-o exprimare mai largă, ce subliniază semnificaţia socială a instituţiei reabilitării, aceasta este modalitatea prin care foştii condamnaţi se reintegrează, pe plan juridic, în societate“, au mai transmis reprezentanţii Avocatului Poporului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.