anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.10.2020

Un detectiv particular lăsat fără atestat primește sprijinul Avocatului Poporului

GALERIE
detectiv privat
  • detectiv privat
- +

Instituţia consideră că detectivul a fost lăsat fără atestat în mod nelegal de către Poliţie. Din acest motiv, a formulat o acţiune în contencios administrativ.

Avocatul Poporului se luptă în instanţă în numele unui detectiv particular ce a rămas fără atestat. Instituţia a formulat o acţiune în contencios administrativ prin care a cerut anularea dispoziţiei pentru care Poliţia Iaşi a retras atestatul detectivului. Acţiunea Avocatului Poporului vine după ce, în noiembrie anul trecut, instituţia a fost seizată de către detectiv că Poliţia nu respectă legea în ceea ce îl priveşte.

„Petentul a susţinut faptul că, în urma susţinerii examenului de atestare a calităţii de detectiv particular, în 18 februarie 2008, i-a fost emis Atestatul de detectiv particular, în 20 martie 2008. Ulterior, în 22 august 2016, în cadrul verificărilor periodice efectuate, lucrătorii de poliţie au constatat că petentul a fost condamnat definitiv, în 20 noiembrie 2001, la pedeapsa închisorii de 5 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de călcare de consemn. La data de 6 martie 2007, petentul a fost reabilitat de drept“, au precizat reprezentanţii Avocatului Poporului.

Reprezentanţii Poliţiei au motivat retragerea atestatului prin faptul că detectivul particular a comis o infracţiune cu intenţie, chiar dacă acesta a fost reabilitat. Avocatul Poporului consideră că poliţiştii nu au dreptate.

„Din moment ce petentul a fost reabilitat de drept, în 6 martie 2007, acesta îndeplinea condiţiile exercitării calităţi de detectiv particular. Reabilitarea este tocmai mijlocul legal prin care încetează pentru viitor consecinţele juridice ale unei condamnări. Într-o exprimare mai largă, ce subliniază semnificaţia socială a instituţiei reabilitării, aceasta este modalitatea prin care foştii condamnaţi se reintegrează, pe plan juridic, în societate“, au mai transmis reprezentanţii Avocatului Poporului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Democraţie şi tehnologie: o alianţă improbabilă, dar nu imposibilă

Lucian DÎRDALA

Democraţie şi tehnologie: o alianţă improbabilă, dar nu imposibilă

Există multe alte puncte în care noile eforturi de a crea comunităţi virtuale de tot felul pot contribui la ameliorarea calităţii sistemului democratic. Punctul de pornire trebuie să fie, însă, abandonarea iluziilor potrivit cărora progresul tehnologic (cu tot ceea ce implică el) este un aliat natural al democraţiei liberale.

Filmuletul zilei

opinii

Vrednic este!

Florin CÎNTIC

Vrednic este!

În urmă cu câteva zile din această lună închinată Sfintei Cuvioase Parascheva, un ierarh şi un duhovnic iubit în oraşul nostru trecea vioi pragul celor şapte decenii. Acestea au fost urările şi cuvintele mele în cinstea sfinţiei sale trimise părintelui profesor Vasile Nechita, cel care a avut iniţiativa cuvenitei omagieri:

O conferinţă guzganie

Radu PĂRPĂUȚĂ

O conferinţă guzganie

Sunt în amfiteatrul... n-are importanţă de la o universitate şi mă străduiesc să nu adorm la conferinţă, simpozion sau cum dracu s-o fi chemând.

Conştiinţa cuantică

Ioan MILICĂ

Conştiinţa cuantică

Repudiem idiocraţia, deplângem impostura, ne ultragiază incompetenţa şi ne scandalizează plagiatul. Totuşi, urmărim cu milioanele ediţiile de colecţie ale emisiunilor care ne arată cum să ghicim în stele, cum să ne lecuim cu străvechi reţete băbeşti, cum să intrăm în dialog cu eul nostru profund. Şi cuantic. O, sfântă armonie televizuală!

pulspulspuls

Iacătă şi moştenirea lui Măricel pentru Costel!

Iacătă şi moştenirea lui Măricel pentru Costel!

Băbăeţ, hai să recunoaştem că nea Măricel ăsta, o fi având el un discurs aşa bolovănos şi greoi, dar are olecuţă de humor în el. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.