anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Un doctorand de la TUIAȘI, numit în cabinetul ministrului Educaţiei Naţionale

GALERIE
bindarBindar Alex
 • bindar
 • Bindar Alex
- +

În calitate de consilier, Alexandru Bîndar (foto) se va ocupa de relaţia ministerului cu studenţii şi organizaţiile studenţeşti.

Noul consilier pe zona de învăţământ superior al ministrului Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, este absolvent şi doctorand al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. Alexandru Bîndar este cel care se va ocupa cu relaţia cu studenţii şi organizaţiile studenţeşti, iar pe viitor acesta se va consulta periodic cu ligile de studenţi pentru a indentifica problemele cu care se confruntă şi nevoile pe care le au. În funcţie de discuţiile avute cu studenţii, acesta va stabili, împreună cu ministrul şi Gigel Paraschiv, secretar de stat ce se ocupă cu învăţământul superior, diferite proiecte şi modificări legislative.

„Sunt multe lucruri pe care aş vrea să le fac din această postură, plecând de la o imagine de ansamblu cu privire la campusurile studenţeşti, la nevoia de reabilitări pentru cămine şi cantine sau la facilităţi de transport, reglementarea lor, sau burse studenţeşti şi modalitatea de acordare. Sunt lucruri cu care m-am ocupat şi până acum, doar că eram de cealaltă parte a baricadei; acum voi fi în poziţia în care discut cu cei care solicită un anumit lucru şi vedem ce se poate face“, a explicat Alexandru Bîndar.

Prima zi de lucru a lui Alexandru Bîndar a fost pe data de 9 februarie, în cadrul Consiliului Naţional al Rectorilor, unde a participat alături de Pavel Năstase şi de Gigel Paraschiv. În cadrul aceste întâlniri s-au discutat aspecte legate de calitatea în educaţie, de finanţare, cifre de şcolarizare sau reglementarea normelor cu privire la transportul gratuit pentru studenţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.