anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Un documentar despre Holocaust, la care a colaborat şi Alfred Hitchcock, restaurat de Stephen Frears

GALERIE
Holocaust
 • Holocaust
- +

Un documentar inedit despre Holocaust, realizat cu colaborarea lui Alfred Hitchcock, a fost restaurat cu sprijinul regizorului Stephen Frears şi va fi difuzat la începutul anului 2015, când se împlinesc 70 de ani de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În paralel, un film documentar de lungmetraj, intitulat "Night Will Fall", care spune povestea din spatele realizării documentarului despre Holocaust, se află acum în pregătire, fiind produs de compania londoneză Spring Films, în asociere cu Angel TV şi Muzeul Imperial de Război, conform screendaily.com.

Detaliile despre cele două proiecte au fost dezvăluite la Festivalul Internaţional de film documentar de la Amsterdam (20 noiembrie - 1 decembrie).

Filmul, realizat în 1945 de Armata britanică, documentează eliberarea lagărului Bergen-Belsen şi a urmărilor acestui eveniment.

Produs de Sidney Bernstein şi editat de Stewart McAllister, scopul documentarului a fost să îi împiedice pe germani să nege atrocităţile din lagărul de concentrare. Rolul lui Alfred Hitchcock a fost acela de a consilia realizatorii filmului în privinţa montării materialului filmat în lagăr.

Filmul înfăţişează imagini impresionante din lagărul Belsen-Bergen şi din alte lagăre. Documentarul nu a fost însă niciodată terminat deoarece Guvernul britanic şi Ministerul Afacerilor Externe din Statele Unite ale Americii au oprit filmările, deoarece acestea ar fi afectat reconstrucţia postbelică a Germaniei.

Regizorul filmului "Night Will Fall" este André Singer, producătorul executiv al documentarului "Actul de a ucide" (2012), iar Stephen Frears asigură consultanţa pentru regie.

Un cercetător a descoperit filmul în Muzeul Imperial al Războiului, în Londra, în anii '80. În 1985, filmul a fost difuzat într-o versiune brută şi incompletă pe canalul american PBS, sub denumirea de "Memories Of War", vocea naratorului fiind asigurată de actorul Trevor Howard.

Filmul a fost scanat, restaurat şi montat în ordinea corectă de Toby Haggith, de la Muzeul Imperial al Războiului, iar noua versiune include şi a şasea şi ultima bobină de film.

"Channel 4 (postul din Marea Britanie, n.r.) doreşte să difuzeze cele două documentare - filmul lui Hitchcock şi acest film ("Night Will Fall") în 2015", a declarat Philippa Kowarsky, director al companiei Cinephil Distribution & Co Productions.

Philippa Kowarsky a adăugat că proiectul beneficiază de sprijinul Channel 4, posturilor BFI, ARTE, NDR, al televiziunii din Israel şi al Fondului cinematografic din Israel. Se poartă, de asemenea, negocieri cu televiziuni publice din Statele Unite ale Americii.

"Scopul este ca, în 2015, să fie difuzat de televiziuni. În acelaşi timp, are un an la dispoziţie pentru a participa la festivaluri şi a intra în cinematografe", a precizat Kowarsky. (Mediafax)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.