anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un dosar din 5 depuse până acum la Politehincă este la Calculatoare

GALERIE
Facultatea de Calcularoare
 • Facultatea de Calcularoare
- +

Peste 2.000 de candidaţi unici şi-au depuse dosarele pentru admiterea la studiile de licenţă de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi pentru locurile la buget în patru zile de admitere, fiind disponibile 2.400 de locuri la buget şi 3.650 de locuri în total. Practic, în cursul zilei de astăzi, 16 iulie, se preconizează ca, cel puţin pe hârtie, toate locurile la buget din acest an să fie ocupate.

În ceea ce priveşte numărul de dosare depuse la fiecare facultate în parte, până în acest moment, cei mai mulţi candidaţi au fost înregistraţi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, fiind depuse peste 460 de dosare pentru locurile la buget şi taxă. Pe locul al II-lea în ordinea preferinţei de până acum este Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, cu aproape 300 de candidaţi până în acest moment, urmată de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, cu aproximativ 240 de dosare.

Pe locul al IV-a în ceea ce priveşte numărul de candidaţi este Facultatea de Inginerie Electrică, cu aproximativ 230 de dosare, la Mecanică sunt depuse peste 220 de dosare, iar la Arhitectură peste 160. La polul opus, cu cele mai puţine dosare înregistrate, se află Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, cu 43 de dosare, la Inginerie Chimică sunt depuse aproape 80 de dosare, iar la Design Industrial (fosta facultate de Textile şi Pielărie) au fost depuse peste 120 de dosare.

La studiile de masterat, în toate cele patru zile de admitere, au fost depuse aproximativ 60 de dosare la buget şi 4 la taxă, jumătate dintre acestea doar ieri, 15 iulie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.