anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un elev de la „Racoviţă“ este deja la a patra olimpiadă internaţională

GALERIE
tudor cristian cozma
 • tudor cristian cozma
- +

Încă o calificare importantă la olimpiadele internaţionale pentru elevii ieşeni.

Tudor-Cristian Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi, s-a calificat la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada“, care va avea loc în Yacuţia, capitala Republicii Saha din Federaţia Rusă. Elevul va participa la disciplina chimie, sub îndrumarea profesorului Paula Gavrilescu.

Este a patra olimpiadă internaţională la care Tudor se califică. În decembrie 2014, el a fost premiat cu medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, desfăşurată în Argentina, în septembrie 2015 a primit medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată în Brazilia, iar în mai 2016 a obţinut medalia de argint la cea de-a XIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe a Uniunii Europene EUSO, desfăşurată la Tartu, Estonia. Pasionat de chimie, matematică, fizică, biologie şi ramurile geografiei şi cu numeroase premii naţionale şi internaţionale, Tudor-Cristian Cozma este şi un strălucit interpret al pianului.

„Mă bucur că elevi excepţionali ca Tudor ajung la astfel de performanţe datorită sprijinului familiei şi al profesorilor, dar în primul rând prin efortul lor susţinut, prin muncă, dăruire şi studiu individual. Nu pot decât să-l felicit din inimă şi să-i aduc aminte că perfecţiunea nu poate fi atinsă, însă, urmărind perfecţiunea, atingem excelenţa“, a declarat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului Naţional „Emil Racoviţã“ din Iaşi.

Pentru Tudor însă, performanţa înseamnă „muncă, perseverenţă, pasiune şi devotament, nu numai din partea elevului, ci şi din partea profesorilor. Meritul este însă al profesorilor deoarece dumnealor îţi clădesc eşafodajul, iar tu eşti cel care trebuie să construiască, şi dumnealor stabilesc volumul de cunoştinţe, îţi dau indicaţii sau îşi pun în faţă o paletă de provocări din care să alegi. Pot să spun că sunt extrem de recunoscător profesorilor pe care i-am întâlnit“, a menţionat elevul olimpic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.