Un elev de la „Racoviţă“ este deja la a patra olimpiadă internaţională
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un elev de la „Racoviţă“ este deja la a patra olimpiadă internaţională

GALERIE
tudor cristian cozma
  • tudor cristian cozma
- +

Încă o calificare importantă la olimpiadele internaţionale pentru elevii ieşeni.

Tudor-Cristian Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi, s-a calificat la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada“, care va avea loc în Yacuţia, capitala Republicii Saha din Federaţia Rusă. Elevul va participa la disciplina chimie, sub îndrumarea profesorului Paula Gavrilescu.

Este a patra olimpiadă internaţională la care Tudor se califică. În decembrie 2014, el a fost premiat cu medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, desfăşurată în Argentina, în septembrie 2015 a primit medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată în Brazilia, iar în mai 2016 a obţinut medalia de argint la cea de-a XIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe a Uniunii Europene EUSO, desfăşurată la Tartu, Estonia. Pasionat de chimie, matematică, fizică, biologie şi ramurile geografiei şi cu numeroase premii naţionale şi internaţionale, Tudor-Cristian Cozma este şi un strălucit interpret al pianului.

„Mă bucur că elevi excepţionali ca Tudor ajung la astfel de performanţe datorită sprijinului familiei şi al profesorilor, dar în primul rând prin efortul lor susţinut, prin muncă, dăruire şi studiu individual. Nu pot decât să-l felicit din inimă şi să-i aduc aminte că perfecţiunea nu poate fi atinsă, însă, urmărind perfecţiunea, atingem excelenţa“, a declarat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului Naţional „Emil Racoviţã“ din Iaşi.

Pentru Tudor însă, performanţa înseamnă „muncă, perseverenţă, pasiune şi devotament, nu numai din partea elevului, ci şi din partea profesorilor. Meritul este însă al profesorilor deoarece dumnealor îţi clădesc eşafodajul, iar tu eşti cel care trebuie să construiască, şi dumnealor stabilesc volumul de cunoştinţe, îţi dau indicaţii sau îşi pun în faţă o paletă de provocări din care să alegi. Pot să spun că sunt extrem de recunoscător profesorilor pe care i-am întâlnit“, a menţionat elevul olimpic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.