anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un elev de la „Racoviţă“ va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de matematică din Hong Kong

GALERIE
Ovidiu Avădanei
 • Ovidiu Avădanei
- +

În urma probelor de selecţie pentru formarea echipei naţionale a României, elevul Ovidiu Avădanei, de la Colegiul „Emil Racoviţă“ din Iaşi, a trecut de selecţie şi va reprezenta Iaşul şi România, în luna iulie, la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Hong Kong. Această performanţă reprezintă o încununare a eforturilor individuale, a pasiunii, perseverenţei, precum şi a îndrumării competente şi constante a mentorului său, profesorul Cătălin Budeanu. 

Un alt rezultat remarcabil a fost obţinut de Tudor Pipirig, din clasa a XI-a, recent calificat la Olimpiada Internaţională Ştiinţele Pământului, care va avea loc în septembrie, în Japonia. Pasiunea pentru chimie, curajul experimentelor şi al experienţelor noi i-au fost transmise de profesorul Petronela Ilaş, iar viziunea interdisciplinară a fost modelată de către profesorii Lorela Caradan (biologie), Mihaela Lesenciuc (geografie) şi Cristinel Miron (fizică).

„Evoluţia celor doi elevi stă, de alfel, sub semnul excelenţei încă din anul 2011. De-a lungul anilor de studiu, ambii au obţinut rezultate deosebite, Ovidiu Avădanei la Olimpiada Naţională de matematică şi Balcaniada de matematică, iar Tudor Pipirig la Olimpiada Naţională de Chimie şi Olimpiada Naţională de Ştiinţele Pământului.Ovidiu şi Tudor sunt elevi deosebiţi, dornici de cunoaştere, care au întâlnit profesori dedicaţi ce le-au fost alături, îndrumându-i cu competenţă, răbdare şi pasiune. Această întâlnire fericită a determinat evoluţia lor şi obţinerea unor rezultate excepţionale“, a declarat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă“.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.