Un elev de la „Racoviţă” a luat medalia de bronz la Ştiinţele Pământului

miercuri, 23 septembrie 2015, 01:52
1 MIN
 Un elev de la „Racoviţă” a luat medalia de bronz la Ştiinţele Pământului

Iaşul este o pepinieră de olimpici naţionali şi internaţionali, acest lucru fiind demonstrat încă o dată luna aceasta. Tudor Cristian Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, a obţinut medalia de bronz la cea de-a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), desfăşurată în Brazilia, în perioada 12-20 septembrie.

 

Lotul olimpic al României a obţinut două medalii de argint şi o medalie de bronz la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului. Odată cu elevii din Bucureşti şi Constanţa se vor întoarce acasă şi medaliile de argint, care au fost cucerite de Alexandra Dima (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Dan-Mircea Neagoe (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa).
 
Din lot a făcut parte şi Maria Velicu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului au participat 92 de elevi din 23 de ţări.
 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii