Un elev de la „Racoviţă“ este deja la a patra olimpiadă internaţională

luni, 13 iunie 2016, 01:57
2 MIN
 Un elev de la „Racoviţă“ este deja la a patra olimpiadă internaţională

Încă o calificare importantă la olimpiadele internaţionale pentru elevii ieşeni.

Tudor-Cristian Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi, s-a calificat la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada“, care va avea loc în Yacuţia, capitala Republicii Saha din Federaţia Rusă. Elevul va participa la disciplina chimie, sub îndrumarea profesorului Paula Gavrilescu.

Este a patra olimpiadă internaţională la care Tudor se califică. În decembrie 2014, el a fost premiat cu medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, desfăşurată în Argentina, în septembrie 2015 a primit medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată în Brazilia, iar în mai 2016 a obţinut medalia de argint la cea de-a XIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe a Uniunii Europene EUSO, desfăşurată la Tartu, Estonia. Pasionat de chimie, matematică, fizică, biologie şi ramurile geografiei şi cu numeroase premii naţionale şi internaţionale, Tudor-Cristian Cozma este şi un strălucit interpret al pianului.

„Mă bucur că elevi excepţionali ca Tudor ajung la astfel de performanţe datorită sprijinului familiei şi al profesorilor, dar în primul rând prin efortul lor susţinut, prin muncă, dăruire şi studiu individual. Nu pot decât să-l felicit din inimă şi să-i aduc aminte că perfecţiunea nu poate fi atinsă, însă, urmărind perfecţiunea, atingem excelenţa“, a declarat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului Naţional „Emil Racoviţã“ din Iaşi.

Pentru Tudor însă, performanţa înseamnă „muncă, perseverenţă, pasiune şi devotament, nu numai din partea elevului, ci şi din partea profesorilor. Meritul este însă al profesorilor deoarece dumnealor îţi clădesc eşafodajul, iar tu eşti cel care trebuie să construiască, şi dumnealor stabilesc volumul de cunoştinţe, îţi dau indicaţii sau îşi pun în faţă o paletă de provocări din care să alegi. Pot să spun că sunt extrem de recunoscător profesorilor pe care i-am întâlnit“, a menţionat elevul olimpic.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii