Un elev de la „Racoviţă“, medaliat cu argint la Olimpiada Internaţională de Chimie din Rusia

marți, 26 iulie 2016, 01:54
2 MIN
 Un elev de la „Racoviţă“, medaliat cu  argint la Olimpiada Internaţională de Chimie din Rusia

Un elev de la Colegiul „Emil Racoviţă“ din Iaşi s-a întors zilele acestea din Rusia, unde a obţinut medalia de argint la cea de-a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare „Tuymaada“, destinată elevilor care iubesc matematica, fizica, chimia şi informatica. 

Tudor Cozma, elev în clssa a X-a, a obţinut acest premiu important pentru palmaresul său la disciplina chimie. Olimpiada a avut loc în Yakutsk, Republica Sakha (Iacuţia), Federaţia Rusă, unde au participat 150 de elevi pasionaţi de ştiinţele exac­te. Aceasta este a patra olim­piadă internaţională de la care Tudor se întoarce cu medalii. 

În decembrie 2014, el a fost premiat cu medalia de argint la Olimpiada Internaţio­nală de Ştiinţe pentru Juniori, desfăşurată în Argentina, apoi, în septembrie 2015, a primit medalia de bronz la Olimpiada Interna­ţională de Ştiinţe ale Pământului, defăşurată în Brazilia, iar în mai, anul acesta, a obţinut medalia de argint la cea de-a XIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe a Uniunii Europene EUSO, des­făşurată la Tartu, Estonia. Pentru elevul olimpic, performanţa în­seamnă „muncă, perseverenţă, pa­siune şi devotament – nu numai din partea elevului, ci şi din partea profesorilor. Meritul este însă al profesorilor, deoarece dumnealor îţi clădesc eşafodajul, iar tu eşti cel care trebuie să construiască, dumnealor stabilesc volumul de cuno­ştinţe, îţi dau indicaţii sau îţi pun în faţă o paletă de provocări din care să alegi. Pot să spun că sunt extrem de recunoscător profesorilor pe care i-am întâlnit“, spune acesta. „Sunt mândră de realizările lui Tudor şi mă bucur că avem în colegiul nostru elevi excepţionali, capabili de astfel de performanţe datorită sprijinului familiei şi al profesorilor, dar în primul rând datorită efortului lor susţinut, muncii, pasiunii şi studiului indivi­dual“, a declarat Paula Gavriles­cu, directorul Colegiului Naţional „Emil Racoviţă“.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii