Un elev de la „Racoviţă“ va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de matematică din Hong Kong

sâmbătă, 04 iunie 2016, 09:17
1 MIN
 Un elev de la „Racoviţă“ va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de matematică din Hong Kong

În urma probelor de selecţie pentru formarea echipei naţionale a României, elevul Ovidiu Avădanei, de la Colegiul „Emil Racoviţă“ din Iaşi, a trecut de selecţie şi va reprezenta Iaşul şi România, în luna iulie, la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Hong Kong. Această performanţă reprezintă o încununare a eforturilor individuale, a pasiunii, perseverenţei, precum şi a îndrumării competente şi constante a mentorului său, profesorul Cătălin Budeanu. 

Un alt rezultat remarcabil a fost obţinut de Tudor Pipirig, din clasa a XI-a, recent calificat la Olimpiada Internaţională Ştiinţele Pământului, care va avea loc în septembrie, în Japonia. Pasiunea pentru chimie, curajul experimentelor şi al experienţelor noi i-au fost transmise de profesorul Petronela Ilaş, iar viziunea interdisciplinară a fost modelată de către profesorii Lorela Caradan (biologie), Mihaela Lesenciuc (geografie) şi Cristinel Miron (fizică).

„Evoluţia celor doi elevi stă, de alfel, sub semnul excelenţei încă din anul 2011. De-a lungul anilor de studiu, ambii au obţinut rezultate deosebite, Ovidiu Avădanei la Olimpiada Naţională de matematică şi Balcaniada de matematică, iar Tudor Pipirig la Olimpiada Naţională de Chimie şi Olimpiada Naţională de Ştiinţele Pământului.Ovidiu şi Tudor sunt elevi deosebiţi, dornici de cunoaştere, care au întâlnit profesori dedicaţi ce le-au fost alături, îndrumându-i cu competenţă, răbdare şi pasiune. Această întâlnire fericită a determinat evoluţia lor şi obţinerea unor rezultate excepţionale“, a declarat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă“.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii