Un elev ieşean din cinci nu are acces la internet. Soluțiile încă nu apar
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

Conferinţă de presă: precizări ale oficialilor ISJ Iaşi privind începerea cursurilor

Un elev ieşean din cinci nu are acces la internet. Soluțiile încă nu apar

GALERIE
masti elevi
  • masti elevi
- +

Anul şcolar a început oficial pe data de 1 septembrie, însă nici până în acest moment nu se ştie exact dacă şi cum vor merge elevii în sălile de clasă de pe 14 septembrie.

Inspectorul şcolar general Genoveva Farcaş a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă care s-a desfăşurat ieri faptul că fiecare şcoală în parte va şti dacă îşi va primi elevii în sălile de curs şi în ce condiţii abia în perioada 7-10 septembrie. Totodată, şefa ISJ a menţionat că fiecare şcoală, în funcţie de decizia consiliului de administraţie, va decide modul în care se vor desfăşura orele, în funcţie de situaţia epidemiologică de la nivelul localităţii şi de resursele materiale, de spaţiul şcolar şi de personalul de care dispune, dar şi de răspunsul DSP sau de analiza pe care o va face inspectoratul şcolar pe baza deciziei de la nivelul unităţii.

„Decizia cu privire la un scenariu sau combinaţia de scenarii, pentru că aceste ghiduri propuse de Ministerul Educaţiei sunt orientative, se ia la nivelul unităţii de învăţământ, la nivelul consiliului de administraţie, care consultă reprezentanţi ai părinţilor, ai sindicatelor şi ai autorităţilor locale. Scenariile nu sunt fixe şi pot fi schimbate între ele, pot fi adaptate pe parcursul unui an şcolar, în funcţie de ceea ce se întâmplă din punct de vedere epidemiologic”, a subliniat prof.dr. Genoveva Farcaş.

Practic, de la o zi la alta sau de la o săptămână la alta o şcoală poate fi în scenariul verde, adică toţi elevii la sala de clasă, însă în momentul în care trei elevi din şcoală sau există mai mult de trei cazuri la mia de locuitori în acea localitate cu Covid-19 atunci se trece automat în scenariul roşu, când se desfăşoară ore doar online. În ceea ce priveşte scenariul galben, acesta se va aplica cu precădere în şcolile care nu dispun de spaţii suficiente, însă se va încerca ca preşcolarii şi elevii din clasele primare, la care se adaugă cei din clase terminale, a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a, să desfăşoare orele la şcoală.

Totodată, şefa ISJ Iaşi a menţionat că vor avea prioritate şi elevii care încep un ciclu de învăţământ, adică clasele a V-a şi a IX-a, în ceea ce priveşte prezenţa la şcoală.

Printre problemele discutate ieri s-au numărat situaţia elevilor care vor locui în internate şcolare şi faptul că se încearcă suplimen­tarea de locuri, faptul că se va încerca introducerea de mijloace de transport speciale pentru elevii navetişti, dar şi faptul că se încearcă găsirea de săli suplimen­tare pentru şcolile supra aglo­merate sau modalităţi prin care şcolile pot fi dotate cu sisteme informatice acolo unde acestea încă lipsesc.

În acest moment, conform declaraţiilor făcute de Genoveva Farcaş, la nivelul judeţului sunt aproximativ 23.000 de elevi fără acces la internet sau fără un dispozitiv electronic pentru ore online, dintr-un total de aproximativ 120.000 de elevi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.