Un fost consilier local despre situația actuală din CL Iași: "... un primar flămând și vulnerabil plus o politiciană dispusă să calce pe cadavre" (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Un fost consilier local despre situația actuală din CL Iași: "... un primar flămând și vulnerabil plus o politiciană dispusă să calce pe cadavre" (P)

GALERIE
Articol2_iunie_poza3
  • Articol2_iunie_poza3
- +

Domnule Marius Ostaficiuc, ați fost vreme de mulți ani consilier local, deci aveți o bună cunoaștere din interior a acestei structuri administrative. Cum comentați ultimele întâmplări din Consiliul local Iași?

În cei 7 ani în care am fost consilier local, nu am asistat niciodată la o asemenea debandadă. Niciodată nivelul dialogului nu a coborât atât de jos și niciodată penibilul nu a atins cote atât de înalte ca în ultimele luni. Desigur, certuri, conflicte au existat și în trecut. Amintiți-vă de disputele între Sorin Ionescu și Gheorghe Nichita. Erau însă dispute de idei, un spectacol de bună calitate, îți făcea plăcere să asiști la acele contre. Azi, însă, fineturile acestea au dispărut, lăsând locul unor evenimente de care Iașul, oraș cultural, se rușinează.

Cine este responsabil de degradarea de care pomeniți?

Responsabili sunt, paradoxal, doi oameni politici cu simțul responsabilității foarte scăzut. Mă refer aici la primarul penal Mihai Chirica și la deputata Cosette Chichirău ale cărei înclinații spre mișmaș, spre carnaval caragialesc și spre producerea de zgomot sunt îngrijorătoare. 

Totuși, după opt luni de tergiversări, Iașul are viceprimari. Nu e un semn de stabilitate? 

Nu faptul că dna Chichirău a făcut un blat grosolan cu dl Chirica mi se pare cel mai grav aspect al discuției, ci că un anonim din toate punctele de vedere, în speță acest domn Cezar Baciu, ajunge să fie viceprimar al Iașului. Atenție, vorbim de o funcție ce pretinde înalte competențe administrative, maturitate, înțelepciune. Priviți-l pe dl Baciu, cu sau fără celebrele sale șosete, și vedeți dacă imaginea lui corespunde cu imaginea unui viceprimar de mare oraș european. 

De ce spuneți că a fost blat? 

Fac politică de mai bine de două decenii. Am cunoscut tot felul de personaje. Povestea cu disidența d-lui Baciu e un mare fake pus la cale de cuplul C&C. Din păcate, inclusiv parte din consilierii locali ai USR, oameni de bună credință, au căzut în această capcană, luând perversitatea d-nei Chichirău drept reper de moralitate fără fisură. 

Ce ați face dacă ați fi consilier local în actuala formulă? 

Aș deveni cea mai puternică voce a opoziției, aș demasca toate mizeriile din Consiliul local, aș încerca să redau încrederea ieșenilor, fie și parțial, în acest for atât de important al orașului.  Este exact strategia colegilor mei din PSD, singura opoziție reală și constructivă din CL Iași. Numai așa răul făcut de un primar flămând și vulnerabil plus o politiciană dispusă să calce pe cadavre poate fi contracarat. 

Au motive ieșenii să fie îngrijorați? 

Da, același tip de îngrijorare pe care l-ar avea călătorii unui avion când ar vedea că la manșă sunt doi elevi de gimnaziu. Din punct de vedere politic, Iașul e condus de doi copii care, nesupravegheați, au tendința să își facă de cap.

--

Marius Eugen OSTAFICIUC

Președinte PSD Municipiul Iași, deputat

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.