Un fost jurnalist ieşean vrea să strabată pe jos drumul Iaşi-Constanţa şi să consume doar apă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un fost jurnalist ieşean vrea să strabată pe jos drumul Iaşi-Constanţa şi să consume doar apă

GALERIE
cezar elisei
  • cezar elisei
- +

Un fost jurnalist ieşean, Cezar Elisei, în vârstă de 38 de ani, are o iniţiativă inedită. El vrea să strabată pe jos distanţa dintre Iaşi şi Constanţa, timp în care şi-a propus să consume doar apă, nu şi alimente. 

El vrea astfel să demonstreze că organismul uman este suficient de puternic pentru rezista la un efort deosebit. Mai jos redăm integral comunicatul de presă prin care Cezar Elisei şi-a anunţat proiectul său.

„Pelerinaj pedestru pentru promovarea postului terapeutic Iași – Constanța 19 – 28 iunie 2020

Este vorba despre o călătorie inedită, destinată promovării postului terapeutic (doar cu apă) și a unei cărți care abordează acest subiect. Pelerinajul implică străbaterea pe jos a distanței dintre orașele Iași – Constanța, prin care subiectul va demonstra că organismul omului este suficient de puternic pentru a rezista unui efort de o asemenea anvergură. Ineditul proiectului este amplificat de faptul că personajul principal nu va consuma alimente, pe perioada călătoriei, iar acest aspect va fi legiferat prin efectuarea de analize medicale atât înainte, cât și la finalul pelerinajului, din care va rezulta faptul că nu s-au consumat calorii.

Pe 19 iunie 2020, ieșeanul Cezar Elisei, va porni pe jos într-o călătorie de 410 km, de la Iași, către Constanța. Ce surprinde în această acțiune este faptul că subiectul nu va consuma alimente pe toată durata călătoriei care va însuma aproximativ 10 zile, ci doar apă.

Motivul acestui demers inedit constă în promovarea postului terapeutic cu apă (abținerea de la alimente), prin care există posibilitatea vindecării unei serii întregi de afecțiuni precum cele cardio-vasculare, ale coloanei și ale mușchilor, afecțiunilor pulmonare, legate de probleme ale pielii, probleme ale sistemului digestiv, probleme ale sistemului excretor, boli ale aparatului urinar și altele.

Temerarul are la activ mai multe perioade de post doar cu apă, ultimul fiind cel mai lung, respectiv de 40 de zile (martie-aprilie a.c.). Cezar Elisei și-a completat  experiența mergând în Siberia, unde a postit la o clinică de specialitate de lângă lacul Baikal (cu o experiență în domeniu de 25 de ani și peste 30.000 de pacienți mulțumiți), pentru tratarea unor afecțiuni la inimă și la colon (în luna martie a acestui an). El afirmă că în această perioadă, consumând doar apă, s-a vindecat de fecțiunile de care suferea, iar în urma acestei experiențe a rezultat și o carte pe care o va lansa cu ocazia acestei călătorii: „Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile” (cartea va apărea la editura Meridiane Publishing, Iași).

Plecarea spre Constanța (la Mănăstirea Sfântul Ioan Casian din comuna Târgușor, județul Constanța), acolo unde Cezar Elisei își va spune povestea, va avea loc pe data de 19 iunie. Anticipează că va ajunge la destinație după 10 zile de mers pe jos (28 iunie 2020), la sfârșitul postului Sfinților apostoli Petru și Pavel. Pe parcursul călătoriei, ieșeanul va dormi noaptea la cort.

„Anticipez că voi pierde circa 12-15 kilograme în greutate pentru că efortul de a merge zilnic circa 50 de km consumă destul de multă energie. Am consultat mai mulți specialiști, am fost avertizat că poate fi riscant, însă nu imposibil, mai ales în condițiile în care voi folosi un echipament adecvat; de o importanță aparte pare să fie calitatea încălțămintei. În orice caz, o motivație puternică contează enorm de mult în succesul demersului. Prin această inițiativă îmi propun să atrag atenția asupra potențialului enorm al postului cu apă, care poate trata o serie întreagă de boli. Pentru a da doar câteva exemple, un post de 10 zile (din care 7 zile doar cu apă, iar alte 3 zile cu alimentație de restaurare) este suficient pentru a trata definitiv boli precum astmul bronșic și afecțiuni ale pielii. Este o modalitate de tratament utilizată pe scară largă în țări ca Rusia, Ucraina, Germania, Franța și Statele Unite ale Americii. În România, acest tip de post a fost popularizat de terapeutul Valeriu Popa, însă pare să fi fost dat uitării în ultimii ani. Postul cu apă nu este ceva nou; este o metodă folosită din cele mai vechi timpuri și nu este proprie nici medicinei și nici religiei. Este o practică cu un impact deosebit de puternic de detoxifiere a organismului, precum și tratament pentru o gamă largă de afecțiuni. Am cunoscut în călătoriile mele multe persoane care s-au vindecat urmând acest post terapeutic. Consider că este păcat ca în România să nu se știe despre această metodă, până la urmă atât de ieftină și la îndemână, de a ameliora sau chiar de a trata afecțiuni considerate grave”, a spus Cezar Elisei.

Acesta susține că postul acționează nu numai la nivel fizic, ci și mental, emoțional și spiritual. Pe fiecare din aceste planuri se văd rezultate favorabile după câteva zile de privare de hrană.

Omul de știință japonez Oshinori Oshumi a câștigat premiul Nobel în 2016 pentru descoperirile sale în domeniul autofagiei, un efect foarte benefic al postului intermitent sau prelungit (terapeutic). La inducerea procesului de autofagie, celulele corpului sunt determinate să acționeze în curățirea internă a celulelor nesănătoase, în reciclarea lor, transformându-le în elemente pentru generarea de noi celule. Practic această metodă curăță întregul organism de depozitele nefolositoare pe care le acumulăm în ani de zile de hrănire incorectă și pauze insuficient de lungi pentru ca organele noastre să se recupereze și să se curețe.

Mecanismul autofagiei a fost foarte studiat în ultimii ani, în mod special în legătură cu eficiența acestei practici în prevenirea și tratarea bolilor, dar și în legătură cu subiectul longevității, asupra căreia autofagia are un cuvant important de spus. Autofagia se declanșează prin restricționarea hranei pe perioade scurte de timp - câteva ore, zile sau săptămâni.

Cezar Elisei are 38 de ani și lucrează la Editura Meridiane Publishing din Iași. În 2018 a mai lansat o carte despre alimentație și post numită „Calea Mea. Dietă creștină și alimentație naturală”. Acesta poate fi contactat la adresa de email: eliseicezar@yahoo.com

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Judeţul furat

Cătălin ONOFREI

Judeţul furat

Naţiunea română va rămâne doar un vis.

Filmuletul zilei

opinii

„Nimicul nimicniceşte”

Briscan ZARA

„Nimicul nimicniceşte”

... contaminează totul în jur ca un măr stricat, poate face ca albul să pară negru şi invers, susul să pară jos, iar când se ajunge acolo se instalează absurdul şi anarhia.

Maia şi de la capăt

Mihai DORIN

Maia şi de la capăt

Dacă Basarabia se va salva, istoria va consemna că o femeie a încercat să convoce energiile neîntinate ale poporului, dar nu a reuşit să învingă oculta celor care vor să ţină ţara „între lumi”, din raţiuni exterioare (ruseşti) şi din mediocritate, fie că a reuşit să pună ţara pe calea europeană, singura care o poate lecui de fantasma Rusiei. 

Sus Şora, jos Cioran

Nichita DANILOV

Sus Şora, jos Cioran

Un lucru nu-i este limpede: nu te poţi învârti la infinit în jurul propriului tău paradox. Existenţa aceasta, ca un amurg de cenuşă, ce se varsă peste capul lui Demiurg. Apoi această veşnică demenţă a lui Dumnezeu. Scleroza creaţiei. Lumea privită prin răgetul unui porc. E suficient să-i citeşti o carte, ca să cunoşti conţinutul tuturor celorlalte.

pulspulspuls

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

Fraţilor, e foiala de pe lume, nu alta: cică la partidoiul ieşean se fac calcule şi strategii pe masa electorală, mai ales acuma cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare, când, zic cunoscătorii, sau cei cu capul mai pe umeri, este nevoie de un sprint pe judeţ. 

Caricatura zilei

AFTER ILL

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.