Un fost ministru al Educaţiei în vizită la Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Un fost ministru al Educaţiei în vizită la Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”

GALERIE
vizita Colegiu Vasile Lupu
  • vizita Colegiu Vasile Lupu
- +

Reprezentanţii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” anunţă că unitatea de învţământ a fost vizitată vineri de către Monica Anisi, fostul ministru al Educaţiei şi Alexandru Kocsis, deputat de Iaşi. Cei doi au fost însoţiţi de către o delegaţie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Recent, colegiul a fost în centrul unui scandal stârnit de decizia de a lua de la unitatea de educaţie o clădiri care apoi să fie atribuită Universităţii “Al. I. Cuza”.

“Vineri 23 aprilie, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” a fost onorat să primească vizita doamnei Monica Anisie, Preşedinta Comisiei de Învăţământ din Senatul României, însoţită de domnul Alexandru Kocsis, deputat de Iaşi, şi de o delegaţie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, condusă de doamna prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, Inspector Şcolar General.

Această vizită a avut loc în contextul Scrisorilor deschise adresate de conducerea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” în numele corpului profesoral, al elevilor şi al părinţilor către Ministrul Educaţiei, ParlamentulRomâniei şi domnul Preşedinte Klaus Iohannis.

Cititi si: Tudorel Toader stârneşte o nouă furtună. Vrea sa ia o clădire de la Şcoala Normală

Memoriile adresate au avut drept scop atragerea atenţiei asupra stării dezastruoase în care se află clădirea liceului şi a solicitării de sprijin şi susţinere pentru renovare şi reabilitare.

La această întâlnire au fost prezenţi profesorii Colegiului, reprezentanţi ai părinţilor, elevi şi foşti absolvenţi.

Şcoala Normală sau Colegiul Pedagogic merită să supravieţuiască şi nu în orice condiţii. Această şcoală unică, având o tradiţie verificată de timp şi de rezultate strălucite, este o entitate vocaţională, aşa cum sunt, prin analogie, liceul de artă, liceul sportiv, seminarul teologic, destinate toate să pregătească tineri între 14 şi 18 ani, pentru profesii vocaţionale ca pregătire de bază, indiferent de evoluţia lor ulterioară. Este necesar ca Şcoala Normală să aibă propriile unităţi pedagogice de aplicaţie, grădiniţă, şcoală, creşă unde elevii normalişti să efectueze practica pedagogică în mod intensiv.

Cititi si:Pe cine acuză Chirica de nepăsare! Proiectele de renovare a Şcolii Normale zac de ani de zile în sertarele Primăriei

Doamna Monica Anisie şi domnul deputat Alexandru Kocsis au observant cu multă tristeţe că învăţământul de înaltă calitate desfăşurat în Colegiul Pedagogic constrastează puternic cu starea degradată a clădirii. „Am constatat cu mare bucurie că această şcoală, Colegiul Pedagogoc „Vasile Lupu”,Iaşi, are cea mai mare cifră de şcolarizare la nivel naţional. Profesorii formaţi la Colegiile Pedagogice devin profesori foarte buni, recunoscuţi pentru calitatea înaltă a actului de predare tocmai datorită faptului că practica pedagogică îi formează în cei patru ani. Trebuie să dezvoltăm campusurile şcolare ale colegiilor pedagogice cu unităţile de aplicaţie: creşă, grădiniţă şi şcolă primară aşa cum sunt prevăzute în lege încă din 2011” a declarat doamna Monica Anisie, Preşedinta Comisiei de Învăţământ din Senatul României”, se arată în comunicat.

Cititi si: 4000 de oameni contra lui Chirica&Tudorel. Colegiul Pedagogic demontează acuzele Primăriei

“Primarul a decis intempestiv, fără a anunţa pe nimeni, să ia Colegiului Pedagogic una din clădiri, aşa-numita „Casă a directorului”, şi să o ofere unei instituţii care nu are nici în clin, nici în mânecă cu Primăria: Universităţii „Cuza”. Directorii de acolo au fost puşi în faţa faptului împlinit: „Au trimis deja topometriştii”. Culmea este că rectorul Tudorel Toader vrea să amenajeze acolo exact ce are deja şi Colegiul: clase de gimnaziu în regim privat. „Este concurenţă neloială, dar şi segregare”, acuză directorii, precizând că la acea şcoală privată vor veni doar copii cu bani din Iaşi, iar alături sunt în mare majoritate copii buni, dar de la ţară, mulţi de condiţie socială şi materială modestă. Într-un răspuns trimis aseară redacţiei, primarul a transmis că directorii colegiului nu administrau cu grijă patrimoniul instituţiei, şi din acest motiv îl va da altora, cu împrumut. Nu spune însă că tocmai Primăria e cea care trebuia să se ocupe de starea materială a acelor clădiri”, scria Ziarul de Iasi la sfârşitul lunii trecute.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.