anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

Un fost preot a câştigat în instanţă drepturi salariale, Episcopia Huşilor fiind executată silit

GALERIE
Bozia Lucian Botez
 • Bozia Lucian Botez
- +

Un fost preot, caterisit în urmă cu patru ani, a câştigat în instanţă drepturi salariale restante, pentru recuperarea şi plata sumelor respective Episcopia Huşilor fiind executată silit, reprezentanţii Bisericii susţinând că s-a ajuns în această situaţie fiindcă nu li s-a comunicat decizia instanţei

Fostul paroh al bisericii din localitatea vasluiană Bozia Lucian Botez a câştigat în instanţă procesul intentat Episcopiei Huşilor pentru neplata unor drepturi salariale aferente unei perioade de şapte luni, respectiv aprilie - octombrie 2011, înainte ca preotul să fie caterisit pentru neascultare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru a-şi recupera banii, fostul preot a apelat la serviciile unui executor judecătoresc, care a cerut blocarea conturilor Episcopiei Huşilor, în urma acestui demers fiind recuperată şi încasată suma de 11.587 de lei reprezentând sumele salariale restante ale fostului preot şi cheltuielile de executare silită.

Reprezentanţii Bisericii susţin că s-a ajuns în această situaţie întrucât Curtea de Apel Iaşi, cea care a dat sentinţa favorabilă pentru Lucian Botez, nu a comunicat Episcopiei decizia definitivă.

"Fostul preot a fost sfătuit de avocaţi cum să procedeze şi astfel a apelat la un executor judecătoresc. Cei 11.587 de lei, din care 5.608 lei reprezentând cheltuieli de executare, au fost plătiţi integral, fiind astfel respectată decizia Curţii de Apel Iaşi. Noi am fi pus-o în aplicare şi fără să se ajungă în această situaţie, însă, chiar dacă am solicitat la instanţă certificatul de grefă, nu am primit nici acum acest document", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Episcopiei Huşilor, preotul Marin Tudorică.

Lucian Botez este unul din cei trei preoţi caterisiţi în noiembrie 2011, după ce au făcut plângere la poliţie împotriva Episcopiei Huşilor pe motiv că le-ar fi fost reţinute nejustificat şi abuziv anumite sume de bani din salarii, ei nemaiavând dreptul să oficieze slujbe sau alte servicii bisericeşti.

Potrivit oficialilor Episcopiei Huşilor, caterisirea preoţilor s-a făcut ca urmare a încălcării grave a statutului de organizare şi funcţionare a Bisericii Ortodoxe Române (BOR), precum şi a regulamentului de procedură al instanţelor disciplinare şi de judecată ale bisericii. Astfel, susţin reprezentanţii Episcopiei Huşilor, cei trei preoţi au comis mai multe abateri disciplinare, de la neglijenţă sau neascultare, până la calomnierea şi acuzarea neîntemeiată a clericilor şi superiorilor bisericii.

Plângerile penale formulate de cei trei preoţi au fost soluţionate de către anchetatori cu "neînceperea urmăririi penale".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liviu Dragnea să ne ierţi

Liviu Dragnea să ne ierţi

Dosarele deschise cu greu de procurori împotriva suspecţilor de abuz şi alte infracţiuni se tot înfundă. Unele se închid, mai nimeni nu e vinovat de nimic. După fumul gros de la gazele jandarmilor din 10 august, peste evenimentele din piaţă se aşază ceaţa unei justiţii inerte. Ceaţa persistă şi azi, dar azi ştim deja multe şi lucrurile deja nu mai par ceea ce păreau pe-atunci.

opinii

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

Tehnologie şi muzică (2)

Neculai SEGHEDIN

Tehnologie şi muzică (2)

Chitarele electrice au pătruns în România în anii '50-'60, odată cu muzica rock-and-roll, devenită, apoi, muzica rock. Bineînţeles că limitările ideologice ale vremii nu permiteau o dezvoltare pe scară largă a culturii rock, un curent muzical care era o expresie a libertăţii de exprimare şi care utiliza mijloace de expresie artistică nemaivăzute până atunci. Însă, cu toate barierele de comunicare cu vestul, tinerii din România, în special studenţii, erau la curent, atât cât se putea, cu noile orientări muzicale occidentale. Pe lângă aceste constrângeri, mai apărea o problemă, aceea a instrumentelor muzicale, care presupuneau o tehnologie nouă, aveau costuri ridicate, se procurau greu şi nu se fabricau în ţară.

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

pulspulspuls

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că, graţie unei vigilenţe sporite a unui amic de la presa concurentă din târg, am intrat şi noi în posesia unei fotografii document. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.