anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Un frate al magazinelor Billa îşi va deschide porţile în Nicolina (FOTO)

Pe terenul unei fabrici de mobilă va răsări un nou centru comercial.

GALERIE
foto DAN LUCA - mobilafoto DAN LUCA - mobila-1foto DAN LUCA - mobila-2foto DAN LUCA - mobila-3foto DAN LUCA - mobila-4foto DAN LUCA - mobila-5
 • foto DAN LUCA - mobila
 • foto DAN LUCA - mobila-1
 • foto DAN LUCA - mobila-2
 • foto DAN LUCA - mobila-3
 • foto DAN LUCA - mobila-4
 • foto DAN LUCA - mobila-5
- +

 Un nou supermarket se va deschide în municipiul Iaşi până la sfârşitul acestui an. Acesta va fi amplasat în Nicolina, pe strada Bradului nr. 6, în “coasta” MC Mobili SA. Este vorba despre primul Penny Market din municipiul Iaşi.

 Lucrările la construcţia noului magazin din Nicolina vor demara cât de curând, în cursul acestei veri. Supermarketul va fi ridicat pe terenul firmei MC Mobili SA. “Da, este vorba despre Penny. Lucrările vor începe cât de curând deoarece dorim ca deschiderea magazinului să aibă loc undeva la sfârşitul acestui an”, a declarat Ştefan Durac, directorul MC Mobili SA, jurnaliştilor “Ziarului de Iaşi”. MC Mobili SA, firmă care desfăşoară în principal activităţi de fabricarea mobilei (conform codului CAEN), este deţinută de vasluianca Tinca Gâlcă, aceasta având 50,001% din pachetul total de acţiuni al societăţii. Restul de 49,99% aparţine Gabrielei Monica Tomescu, iar administrator împuternicit este Ştefan Durac, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Pe data de 16 aprilie 2014 a fost lansată intenţia de elaborare a planului urbanistic zonal (PUZ) în vederea realizării investiţiei. Pe lângă construcţia supermarketului Penny, în planurile constructorilor este şi demararea lucrărilor la noi ansambluri rezidenţiale. Iniţiatorul PUZ-ului este SC Standard Ideal Consulting SA prin BIA Herghelegiu Bogdan Ionuţ, iar terenul pentru care se va face documentaţia este de 19.409 mp. În prezent, Penny Market România este prezent în judeţul Iaşi prin cele două supermarketuri deschise în urmă cu trei ani în municipiul Paşcani. Lanţul de magazine cu profil discount Penny Market, parte a grupului german Rewe, deţine în România 157 supermarketuri şi peste 3.200 de angajaţi. Germanii de la Rewe mai au în România şi supermarketurile Billa, care numără în prezent 80 de unităţi în toată ţara. Potrivit presei centrale, în perioada 2014-2015, Rewe România are în planurile de extindere inaugurarea între 35 şi 45 de noi unităţi Penny Market. Totodată, conducerea companiei ţinteşte spre a treia platformă logistică, în zona Moldovei, după cele două deja existente, în Turda, judeţul Cluj, respectiv cea din comuna ilfoveană Ştefăneştii de Jos. “Piaţa de retail din România are în continuare un enorm potenţial pentru dezvoltare, dat fiind că ponderea numărului de magazine aferente comerţului modern pe cap de locuitor este abia la 25% din media europeană”, a indicat conducerea REWE România într-un comunicat dat publicităţii în luna mai a acestui an. Investiţia într-un magazin Penny Market este de circa două milioane euro din care jumătate reprezintă costul terenului, conform datelor publicate anterior de presa centrală.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.