anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un funcţionar-bătăuş din Primăria Iaşi ar putea fi tras la răspundere

GALERIE
proces
 • proces
- +

Curtea de Apel Iaşi a reluat judecata într-un proces în care protagonişti sunt doi funcţionari din cadrul Primăriei Iaşi care s-au bătut în timpul serviciului.

Protagoniştii acestui caz au fost Valentin Mo­canu, de la Direcţia Tehnică Investiţii, şi colegul său Gabriel Ghergheşanu. Mocanu a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă, însă prima instanţă a schimbat încadrarea juridică în lovire, iar pentru că Ghergheşanu nu a depus plângere, a încetat procesul penal.

Procurorii consideră însă că Mocanu ar trebui pedepsit pentru purtare abuzivă, infracţiune pentru care nu e necesară plângerea prealabilă. Următorul termen a fost stabilit pe 13 noiembrie.

Potrivit rechizitoriului, scandalul dintre cei doi a avut loc pe de 26 ianuarie 2017, la scurt timp după ce funcţionarii au început programul de lucru. „La un moment dat, între cei doi a intervenit o discuţie în contradictoriu privind un document de serviciu, în urma căreia inculpatul Mocanu Valentin s-a enervat şi a venit la biroul persoanei vă­tămate, unde aceasta lucra, şi a ridicat monitorul de pe masă cu intenţia de a o lovi, fără a face însă acest lucru“, se arata în rechizitoriu.

Gher­gheşanu s-a enervat şi a mers şi el la biroul lui Mocanu, luând un perforator şi spunând: „şi eu îţi pot da cu perforatorul ăsta în cap, dacă e să ne lovim în cap unul pe altul“.

După ce a spus această replică, Ghergheşanu a plecat la biroul său, fiind urmat de Mocanu. Cel din urmă l-a lovit puternic cu pumnul în zona feţei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.