Un furnizor local de produse cosmetice este în colaps
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

sambata, 23.10.2021

Un furnizor local de produse cosmetice este în colaps

GALERIE
produsele-cosmetice-online
  • produsele-cosmetice-online
- +

Magistraţii ieşeni au admis intrarea în insolvenţă a unui important furnizor de produse cosmetice local, Cosmopolitan Trading. Administratorul firmei ieşene, Christian Iosub, a cerut insolvenţa din cauza unor datorii de peste 600.000 lei către terţi, spunând că doreşte şi să propună un plan de reorganizare.

În motivarea cererii, debitoarea a arătat, în esenţă, faptul că pe parcursul desfăşurării activităţii societatea a întâmpinat dificultăţi în derularea obiectului de activitate, acestea accentuându-se în timp, astfel că fondurile băneşti disponibile nu sunt suficiente pentru plata datoriilor exigibile. În momentul de faţă, societatea înregistrează datorii către terţi în valoare totală de peste 600.000 lei, acestea fiind purtătoare de dobânzi şi penalităţi de întârziere, ceea ce conduce la creşterea permanentă a acestora. Cu toate acestea, există şanse reale ale reorganizării activităţii economice, astfel că intenţionează depunerea unui plan de reorganizare în scopul reinserţiei sale în circuitul economic”, potrivit sentinţei prin care a fost admisă intrarea în insolvenţă.

Ultimele informaţii publicate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală arată că furnizorul de produse cosmetice datorează la bugetul de stat peste 1,3 milioane lei, din care circa 970.000 lei numai din neplata TVA, motiv pentru care a fost demarată şi procedura de executare silită. Conform portalului instanţelor de judecată, cererea depusă de Cosmopolitana  avut ca scop şi „fentarea” executării silite pornite de Fisc, astfel că la termenul din 4 decembrie judecătorii au permis suspendarea aceste proceduri. „Admite cererea formulată de debitoarea SC Cosmopolitan Trading SRL, având ca obiect suspendarea provizorie a tuturor măsurilor de executare silită începute împotriva debitoarei, până la pronunţarea unei hotărâri executorii privind cererea de deschidere a procedurii insolvenţei”, conform portal.just.ro.

Dacă AJFP Iaşi nu va depune apel împotriva sentinţei prin care a fost deschisă procedura insolvenţei, măsurile de executare instituite de Fisc nu vor mai fi valabile, datoriile urmând a fi gestionate de administratorul judiciar al Cosmopolitan Trading. În 2014, firma ieşeană a reuşit să înregistreze o cifră de afaceri de patru milioane lei cu 30 de angajaţi, însă a avut pierderi de peste 600.000 lei. Înainte de depunerea cererii de intrare în insolvenţă, celălalt acţionar al firmei, sârbul Darko Nikolic, s-a retras din societate, cedându-i toate părţile sociale partenerului său de afaceri Christian Iosub.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.