Sifoanele reinvie la Iasi sub numele de „Apa cu duh“. Un galatean care s-a mutat la Iasi a pus pe picioare anul acesta impreuna cu sotia sa afacerea sifoanelor in care a investit pana acum 30.000 de euro. “Unii cred ca denumirea nu este importanta, dar ea te poate face sa cumperi sau nu, te poate amuza sau nu. Toata lumea s-a amuzat de numele afacerii, inca de cand am mers la Registrul Comertului sa inregistram firma. Ideea mi-a venit cand am vazut acelasi tip de afacere la un prieten din Galati, iar numele de «Apa cu duh» a aparut dupa ce am citit un articol despre botez“, a precizat Florin Damean, cel care detine afacerea sifoanelor. Acesta sustine ca pana acum a investit 30.000 de euro pentru a pune afacerea pe picioare, respectiv pentru a cumpara utilaje. “Masinile nu intra la socoteala aici. Avem trei deocamdata, dar vrem sa ne extindem si sa avem 10, dar asta cand o sa creasca productia. Acum producem 1000 de flacoane de sifon pe zi si le distribuie agentii. Sifonul se poate gasi in magazine alimentare, dar si in magazinele din lantul «La doi pasi». Prima data, clientul plateste intre 4,5 si 5 lei pentru a cumpara flaconul sigilat, iar apoi, pentru a-l umple va scoate din buzunar 1,5 lei. E important sa nu se desigileze capacul, pentru ca altfel flaconul trebuie sterilizat si sigilat din nou“, a mai precizat Florin Damean. Intrebat fiind de reactiile oamenilor la auzul despre afacerea cu sifoane, galateanul a precizat ca la inceput toti erau reticenti. „Ne-au contactat deja crame care vor sifon de la noi. Avem contract cu Crama Traian si suntem in discutii si cu Crama Dacilor. Deocamdata nu avem profit, dar prefer sa castig un ban din sifon, decat sa mai lucrez cu sume mari si sa am pierderi mari”, a adaugat Florin Damean. Galateanul sustine ca nu a fost niciodata angajatul cuiva. „Eu am fost studentul cu firma, ca din 1998 am inceput afaceri. Am facut doua facultati, Drept si Administratie Publica, iar acum vreau sa incep un master in teologie. Daca o sa mearga bine afacerea cu sifon, vreau sa construiesc si hale, pentru ca deocamdata productia se face la demisolul firmei. Am cumparat deja un teren pentru a extinde, dar mai astept“, a completat Florin Damean.
Publicitate și alte recomandări video