Un geograf, fost decan, este noul preşedinte al Senatului Universităţii „Cuza“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Un geograf, fost decan, este noul preşedinte al Senatului Universităţii „Cuza“

GALERIE
iancu
  • iancu
- +
Prof.dr. Ovidiu Iancu a fost în trecut decan al Facultăţii de Geologie şi Geografie.

În cursul primei şedinţe reunite a noului Senat al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, senatorii au desemnat prin vot direct viitorul preşedinte al forului de conducere, în persoana lui prof.dr. Ovidiu Gabriel Iancu.

Acesta a fost în trecut decan al Facultăţii de Geologie şi Geo­gra­fie, iar în ultimii patru ani prorector responsabil cu programele de master şi studiile doctorale. El a candidat singur, a obţinut 62 de voturi pentru, nu a votat nimeni împotrivă sau şi au existat cinci abţineri în total.

Înaintea şedinţei au existat discuţii în legătură cu candidatura profesorului Gheorghe Iacob pentru aceeaşi funcţie, cum au existat şi la finalul anului trecut pe motiv că prof.dr. Ovidiu Iancu ar fi dorit să acceadă la funcţia de rector al UAIC.

„Pornesc cu gânduri bune, de a sluji interesul universităţii în a păstra echilibrul între puterea legislativă şi cea executivă şi cu dorinţa sinceră de a lua cele mai bune decizii atunci când este în joc viitorul instituţiei şi, implict, al studenţilor“, a declarat prof.dr. Ovidiu Iancu.

El a specificat că există o legătură apropiată între el şi Facultatea de Drept, bunicul său fiind decan al acesteia în trecut, iar cu noul rector, prof.dr. Tudorel Toader, a precizat că are o „cola­borare foarte corectă“.

„În cei opt ani de zile cât am fost colegi în Consiliul de Administraţie, am avut o colaborare foarte corectă cu profesorul Toader. Ceea ce îmi doresc cel mai mult este ca Senatul să fie perceput în comunitatea academică drept o entitate distinctă de executiv, prin felul în care se vor decide lucrurile. Nu există o relaţie de subordonare, ci un echilibru“, a declarat prof.dr. Ovidiu Iancu.

Conform Legii Educaţiei, funcţia de preşedinte al Senatului nu este una de condu­cere, însă, la mod simbolic, acesta este a doua persoană din universitate, după rector, care este ordonatorul de credite, fiindcă fiecare decizie pe care o ia Conisliul de Administraţie trebuie aprobată în Senat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trişorii

Cătălin ONOFREI

Trişorii

Când Iohannis va realiza că a pierdut definitiv partida s-ar putea să-i vină ideea să măsluiască din nou cărţile!

Filmuletul zilei

opinii

Regula numărul unu

Briscan ZARA

Regula numărul unu

Un şef ales politic nu va fi vreodată unul eficient. Interesele lui vor fi doar personale şi politice (a se citi „de clan”), iar modul lui de lucru cu străinii de partid va fi unul tipic: va ajuta pe unii sau pe alţii pentru a şi-i face apropiaţi şi loiali, iar restul, majoritatea adică, va fi complet neglijată. Şi istoria se repetă.

Sensul lui „To be continued”

Cristina DANILOV

Sensul lui „To be continued”

Ţi s-a întâmplat vreodată ca în timp ce încerci să adormi să te sâcâie insistent proiectul pe care nu ai reuşit să îl finalizezi la serviciu sau să ai în faţa ochiului minţii răzătoarea de legume electrică pe care o tot vezi la reclame şi pe care, din lipsă de timp, nu ai reuşit să o procuri? 

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

pulspulspuls

Un ritual străvechi va avea loc diseară la un birou important din târg

PULS

Un ritual străvechi va avea loc diseară la un birou important din târg

O veste neobişnuită şi străvezie ca figura unui strigoi, numai bună pentru sărbătoarea de astăzi, de Sf. Andrei, a venit ca un vârtej azi noapte, odată cu o rafală de vânt care s-a abătut pe strada din faţa redacţiei.

Caricatura zilei

Crenvurșt nevegetal

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.