anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un ghid făcut la Iaşi despre cum poţi folosi social media în activităţile şcolare

GALERIE
curs_digital_marketing-1
 • curs_digital_marketing-1
- +

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi a lansat ghidul „Social media în şcoală” - repere pentru utilizarea social media în activităţi didactice şi extraşcolare. 

Ghidul poate fi descărcat gratuit de pe site-ul şcolii. Acţiunea este adresată cadrelor didactice, dar şi specialiştilor în domenii conexe, din ong-uri şi din alte instituţii abilitate, precum şi tuturor celor interesaţi de educaţia media şi de impactul Social Media în educaţia tinerei generaţii. Profesorii liceului au realizat materialul de valorizare şi durabilitate a proiectului Erasmus plus intitulat Educational Toolkit for the Development of Social Media Literacy, în vederea dezvoltării şi consolidării competenţelor media în cât mai multe şcoli.

Cu ocazia aceluiaşi eveniment, la sfârşitul săptămânii trecute, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi a derulat conferinţa de multiplicare „Social Media în şcoală - provocările educaţiei media azi”, eveniment organizat în cadrul proiectului Erasmus^. Acţiunea a reunit peste 60 de participanţi din diverse instituţii ieşene. Aceştia au avut ocazia să cunoască în detaliu cele cinci obiecte intelectuale realizate în cadrul proiectului, respectiv, o programă şi un suport de curs pentru profesori, un ghid util în implementarea educaţiei social media, o aplicaţie mobilă şi o colecţie de scenarii didactice multimedia ce conţin elemente de educaţie social media. În cadrul uneia dintre sesiuni, participanţii au testat inclusiv aplicaţia mobilă destinată profesorilor şi elevilor, care conţine exerciţii de educaţie social media.

Alături de cei prezenţi au fost şi reprezentanţi din social media care au discutat cu elevii subiecte de interes în contextul actual al dezvoltării tehnologiei şi a platfomelor de socializare. Astfel că, jurnalista Julia Nagy le-a vorbit participanţilor despre rolul Tik Tok în educaţie, iar jurnalista Maura Anghel le-a povestit celor prezenţi despre cum jurnalismul poate deveni o activitate extraşcolară extrem de utilă pentru copii. De asemenea, o intervenţie inedită, despre rolul Social Media în activităţi extraşcolare, a avut Alecsia Dima, elevă din Focşani, responsabila PR a festivalului de booktrailere Boovie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.