anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un ginecolog din Iași vrea să meargă la Suceava să le ajute pe femei să nască

GALERIE
monica
  • monica
- +

Monica Holicov, medic al Maternităţii „Cuza Vodă“ din Iaşi, a solicitat pe data de 30 martie să poată fi detaşată în această perioadă de criză la o unitate medicală din Suceava, pentru a putea ajuta pacientele de acolo. Dr. Holicov susţine că a primit în ultima perioadă mai multe solicitări de la femeile din zona Sucevei, speriate că nu au unde să nască şi că nu pot ajunge la Iaşi din cauza carantinei.

Medicul a depus cererea la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, împreună cu trei medici rezidenţi, însă nu a primit nici până acum un răspuns. „Mi-am depus cererea acum câteva zile în caz că va fi nevoie de mine, nu am primit încă niciun răspuns. Mi-e frică, dar ştiu că nu am să mor din cauza asta. Chiar dacă voi avea virusul, am să stau acasă, pot să fac o formă uşoară sau mai gravă“, a declarat dr. Monica Holicov, medic primar obstetrică-ginecologie la Maternitatea „Cuza Vodă“.

Medicul spune că au existat colegi care i-au spus că dacă va pleca la Suceava riscă să se îmbolnăvească şi ulterior să nu mai poată intra în spital. „Eu sunt convinsă că am avut boala şi am dus-o pe picioare, se moare din cauza bolilor asociate, de suprainfecţie, nu de Covid. Noi intrăm în contact cu mulţi oameni, dar nu putem sta în casă. Este adevărat că persoanele la risc trebuie să fie protejate, dar nu înseamnă că noi nu trebuie să mai şi muncim. În câteva luni se va muri de foame, nu de altceva. Oamenii vor fi stresaţi de frica bolii şi de lipsa locului de muncă“, a mai susţinut medicul.

Reprezentanţii maternităţii unde dr. Holicov lucrează spun că dacă se va accepta detaşarea cerută, aceasta va fi pentru o perioadă determinată, putând să se întoarcă ulterior la maternitate. „Apreciem ceea ce vrea să facă dumneaei, adică să sprijine activitatea medicală de acolo. Normal că se poate întoarce respectând condiţiile impuse“, a precizat ec. Robert Dâncă, managerul Maternităţii „Cuza Vodă“.

Solicitarea a fost transmisă de la Iaşi la Bucureşti, însă conform centralizărilor primite de DSP Iaşi, Spitalul Judeţean din Suceava nu a solicitat detaşarea unui medic cu această specialitate. Detaşarea în alt judeţ decât cel în care medicul îşi desfăşoară activitatea, „se realizează pe baza analizei situaţiei de la nivelul unităţilor sanitare“.

Conform DSP Iaşi, singura unitate medicală din Moldova care are nevoie de un medic ginecolog este Spitalul Municipal „Sf. Dr. Cosma şi Damian“ din Rădăuţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.