anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 29.05.2022

Un golănaş de partidoi s-a proţăpit la butoanele Iaşului

GALERIE
puls
 • puls
- +

Voi vă mai amintiţi de băieţelul ăla de la partidoi căruia cum nu-i place ceva sare la beregată? 

Da, el e, Cătălin cu Ceafa Groasă, băiatul rău de la partidoi, care cică se tot laudă prin târg de-o vreme că, gata, a negociat, a aranjat, s-a bătut palma şi s-a stabilit deja că el va fi viitorul şef al CA-ului de la Aeroport. Trecem peste calificarea zero barat a băiatului în materie, dar noi în primul rând nu înţelegem altceva. Cum am putea pricepe aşadar o asemenea negociere a lui Măricel cu acest băiat bun de dat cu pumnul, că alte calităţi nu-i ştim, când tot partidoiul, dar şi tot târgul ştie că acest şmardoi de Botoşani e taman acela care l-a îmbrâncit şi a vrut să-l strângă de gât pe Măricel la o şedinţă mai furtunoasă a filialei, mai an, când se negocia mătrăşirea lui Gigi din partid? Ca urmare, şi cum informaţii de la sursă au răsuflat prea puţin, haideţi să o luăm pe variante.

Prima tempo: Măricel e strâns de boaşe de cineva, şi nu poate decât să cedeze suveranitate judeţeană contra linişte (respectivul cică ar fi golănaşul de Bucale din partidoi Codrin Ştefănescu, amic cu golănaşul de la Iaşi). Secondo tempo: Măricel nu are deloc vână în el - cum ar veni azi îi tragi una peste scăfârlie iar mâine vii la el şi-i ceri favoruri, că omul nu se supără, ba chiar te felicită şi te laudă -, aşa că după ce a fost strâns de gât de şmardoi, acesta nu a făcut decât să-i câştige respectul, după noua modă de la partidoi dată de Bucureşti şi Giurgiu. Sau, ca să fim mai egzacţi: nu cumva vorbim de ambele variante, doi în unu?

Una cu fainoşaj: buhaiul şantajist ,scăpat cu botu-n tain

Şi dacă tot am luat-o pe chestiuni cu variante, ca la testul pentru carnet de şofer, haideţi să vă servim una şi mai haioasă. Este vorba, de data asta, de patronul şantajist Ghihocel, de la Bună Zoaia Iaşi, cel care a fost un fel de vedetă naţională ieri, un fel de Bahmuţanca de Bahlui, după ce presa l-a arătat ca pe urs într-o fotografie în care se întreţinea la Carrefour cu menistrul Tudorel. Am zis că tre' să vă spunem ce avem de spus, mai ales după ce auzim că buhaiul şantajist ar fi început deja să se laude pe ici pe colo cât de important a devenit el deodată de se întâlneşte cu miniştri şi se trage de brăcinari cu ei.

Haideţi să stăm strâmb şi să gândim drept, stimaţi telespectatori, şi să vedem ce avem noi aicea? Adică, tot cam aşa: două variante de lucru. Prima ar fi aceea că buhaiul s-a întâlnit absolut întâmplător cu ministrul, iar acesta pur şi simplu nu a vrut să-l repeadă, cum trebuia, ci s-a întreţinut oleacă, de complezenţă. Variantă din care buhaiul, logic, iese prost, căci nu-l ajută treaba cu nimic. Doi la mână: să presupunem că buhaiul i-a solicitat ministrului o întâlnire, pentru a discuta oareşce chestiuni legate de dosare şi altele.

Ei bine, vă daţi seama câtă influenţă are Ghihocel dacă, la o aşa propunere, ministrul vine cu varianta întâlnirii în supermarket, ca să se poată scoate apoi, dacă se aude sau vede ceva, zicând că aşa s-a întâmplat? Aşa că şi în varianta asta buhaiul iese tot prost, cu botu'n iesle. Unde-i, aşadar, şmecheria lui Ghihocel? Vă spunem noi: a picat definitv cu botu-n tain, de n-o să mai vrea nici dracu, d'apăi un om cât de cât onorabil din târg, să se-ntâlnească cu el în public. Cum spuneam: pupăza zbrrr, pe-o dugheană!

****** PONT ******

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.