Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Un Grand Slam pentru viitor

GALERIE
sakkari
  • sakkari
- +

 

Cinci dintre jucătoarele calificate în sferturile de finală la Roland Garros sunt la prima lor experienţă de acest gen la un turneu major *în turneul masculin, meci bizar între Novak Djokovic şi italianul Lorenzo Musetti

Jucătoarea cehă Barbora Krejcikova, (38 WTA) este prima jucătoare calificată, ieri, în sferturile turneului de la Roland Garrros, ea impunîndu-se foarte clar, scor 6-2, 6-0, cu americanca Sloane Stephens (59 WTA), cea care pierdea în 2017 finala openului parizian în faţa Simonei Halep. Cehoaica s-a impus în numai 70 de minute şi a reuşit accesul pentru prima oară în sferturile unui turneu major, urmându-le pe spaniola Paula Badosa, slovena Tamara Zidansek şi kazaha Elena Rîbakina, calificate de duminică. Exemplul Barborei a fost luat, ieri, şi de jucătoarea elenă Maria Sakkari (18 WTA) care a reuşit s-o învingă cu 6-1, 6-3 pe finalista ediţiei trecute, americanca Sofia Kenin (5 WTA). Încurajată frenetic de o serie de consanguini ruşi aflaţi în tribune, Kenin a făcut o partidă foarte slabă comiţând 9 (nouă) duble greşeli şi 32 de erori neforţate şi pierzând în doar 69 de minute. Mai mult, „Sonia” putea pierde mult mai clar, dacă Maria nu rata la 5-1 în setul secund o minge de meci. Ca şi cele trei jucătoare amintite mai sus, Maria Sakkari este debutantă în sferturile unui turneu de Grand Slam.

Debutantă în sferturi la Roland Garros este şi puştoaica americană Cori (sau Coco) Gauff (25 WTA), numai că ea, la 17 ani neîmpliniţi are deja în taşcă sfert la Wimbledon (2019) şi Melbourne (2020). Cori a învins-o şi ea rapid (53 de minute), pe vecina ei de clasament, tunisianca Ons Jabeur (26 WTA(, scor 6-3, 6-1. Gauff, una dintre cele mai în formă jucătoare pe zgură în acest an, semifinalistă la Roma şi câştigătoarea turneului de la Parma, s-a impus cu uşurinţă în faţa uneia dintre cele mai tehnice jucătoare pe zgură, Ons Jabeur, care nu a reuşit să-şi etaleze jocul variat. Jucătoarea americană, campioană de junioare în 2018, nu a pierdut încă niciun set la Paris. De remarcat că dintre cele nouă jucătoare de Top 10 prezente la Paris (absenta motivată este Simona) opt au părăsit arenele pariziene. Ultima rămasă, câştigătoarea de anul trecut, poloneza Iga Swiatek (8 WTA) a jucat aseară, cu ucraineanca de 18 ani, Marta Kostiuk (81 WTA) şi a învins-o, mai greu decât arată scorul, cu 6-3, 6-4 în 92 de minute..Astăzi, de la ora 13;00, se joacă primele două sferturi, Zidansek – Barbosa şi Rîbakina – Anastasia Pavliucenkova (Rusia), iar mâine se vor disputa partidele Gauff – Krejcikova şi Sakkari – Swiatek.,

*Meciuri interesante s-au disputat şi în turneul masculin, Unul de-a dreptul bizat s-a disputat între liderul mondial, sârbul Novak Djokovic şi italianul de 19 ani, Lorenzo Musetti (76 ATP). Musetti a câştigat primele două seturi la tie-break, al doilea chiar la un scor sever, 7-2. E drept, italianul nu a pierdut niciunul dintre tie-break-urile susţinute anterior (şapte la număr, unele cu adversari serioşi, ca Dimitrov şi Tiafoe), dar totuşi în faţa lui se afla marele „Nole”. Şi de la acest 0-2, bietul Lorenzo nu a mai câştigat nici un set şi a sfârşit prin a abandona la 7-6, 7-6, 1-6, 0-6, 0-4 acuzând probleme musculare.Tot ieri, micuţul argentinian Diego Schwartzman (10 ATP) a câştigat cu scorul de 7-6, 6-4, 7-5 în trei ore de joc pe germanul Jan Lennart Struff (42 ATP). Argentinianul a fost semifinalist în ediţia trecută a competiţiei pariziene. Tot ieri, „regele” zgurei pariziene, Rafael Nadal, l-a învins cu 7-5, 6-3, 6-0 (140 de minute) pe italianul Jannick Sinner (19 ATP). Matteo Berrettini (9 ATP) trebuia să-l întâlnească pe elveţianul Roger Federer, care a abandonat. Astăzi, în sferturi, după ora 16:00, se joacă partidele Alexander Davidovich (Spania) – Alexander Zverev (Germania) şi Stefanos Tsitsipas (Grecia) – Daniil Medvedev (Rusia), iar mâine, jocurile Novak Djokovic – Matteo Berrettini şi Diego Schwartzman – Rafael Nadal.

Mai amintim că, astăzi, la Roland Garros, Horia Tecău şi germanul Kevin Krawietz, vor întâlni, de la ora 12:00, perechea favorită numărul 2, formată din columbienii Juan-Sebastian Cabal şi Roberto Farah, în cadrul sferturilor de finală.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri