Un grup de elevi de la „Racoviţă“ şi-a făcut firmă şi are parteneriat cu Colegiul

miercuri, 22 februarie 2017, 02:50
1 MIN
 Un grup de elevi de la „Racoviţă“ şi-a făcut firmă şi are parteneriat cu Colegiul

Colegiul Naţional „Emil Raco­viţă“ derulează un parteneriat cu o firmă în­fiinţată de către propriii elevi. Pro­iectul presupune implementarea unor mijloace tehnologice care propun modalităţi noi de învăţare şi dezvoltare personală. Colaborarea cu firma  a început încă de pe data de 15 februa­rie a acestui an.SkyCity Network SRL

Chiar dacă sunt în clasa a XII-a, cei trei elevi – Răzvan Bîrgăoanu, Mugur Tomiţă şi Răzvan Apostu – s-au lansat în lumea afacerilor încă de acum doi ani, când au primit primul lor contract. Elevii au deschis firma pe cont propriu, iar acum au venit cu o propunere pentru Colegiul „Raco­viţă“ prin care să întărească legătura cu mediul educaţional şi „să deschidă o perspectivă cât mai bună asupra orientării elevilor în faţa noilor pro­vocări ale sistemului actual de învăţământ“. Colaborarea propriu-zisă constă în crearea şi organizarea unei platforme educaţionale care are rolul de a înlesni învăţarea limbajelor de programare care necesită executarea la nivel de server. Mai exact, elevilor de la „Racoviţă“ vor avea posibilitatea să înveţe PHP, MySQL, HTML, CSS cu ajutorul unui cont de acces la unul dintre serverele SkyCity Network SRL.

 
Platforma este realizată şi utilizată din luna octombrie 2016 şi permite elevilor, deocamdată doar celor din clasa a XII-a A, să lucreze direct la nivel de server. Cei trei afacerişti pun la dispoziţia şcolii resursele firmei, oferind posibilitatea elevilor de a-şi îmbogăţi cunoştinţele de informatică, dar şi să înţeleagă mai bine lumea an­tre­prenoriatului.  

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii