anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Un hacker a declanşat toate cele 156 de sirene de urgenţă din oraşul Dallas

GALERIE
sirena
  • sirena
- +

Un hacker a declanşat toate cele 156 de sirene de urgenţă din oraşul Dallas, care au funcţionat fără întrerupere timp de 90 de minute în noaptea de vineri spre sâmbătă. Reprezentanţii municipalităţii au spus că aceasta a fost cea mai mare breşă de securitate cunoscută vreodată care a afectat un sistem de avertizare sonoră, informează Reuters.

Cele 156 de sirene din Dallas, folosite în mod obişnuit pentru a avertiza populaţia în legătură cu tornadele şi alte evenimente meteorologice, au fost declanşate vineri seară, la ora locală 23.42. Avertismentele sonore au încetat abia sâmbătă, la ora locală 01.17, după ce inginerii locali au reuşit să oprească manual sistemul radio al sirenelor şi difuzoarele amplasate în oraş, a dezvăluit Rocky Vaz, directorului Departamentului de Urgenţe.

„În acest moment, putem să vă spunem că suntem încredinţaţi de faptul că incidentul a fost provocat de o persoană din exterior care a pătruns în sistem şi a activat sirenele noastre”, a declarat Rocky Vaz în faţa reporterilor americani.

Autorităţile locale sunt de părere că breşa de securitate din sistemul de avertizare sonoră din Dallas, un oraş cu o populaţie de 1,6 milioane de locuitori, a reprezentat o acţiune întreprinsă de o persoană din regiune, a precizat Sana Syed, purtătoare de cuvânt a Primăriei.

Experţii afirmă că incidentul reprezintă cea mai mare breşă de securitate cunoscută vreodată care a afectat un sistem de avertizare sonoră. Precedentele incidente de acest tip au declanşat doar una sau cel mult două sirene. ”Acesta este un eveniment foarte rar”, a adăugat Rocky Vaz. Inginerii americani lucrează la ora transmiterii acestor informaţii pentru a restarea sistemului de avertizare sonoră, care ar putea fi repus în funcţiune până la sfârşitul zilei de duminică. 

Până când sirenele vor fi din nou funcţionale, oraşul Dallas se va baza pentru prevenirea populaţiei în cazul unor situaţii periculoase pe companiile mass-media locale, serviciul telefonic de urgenţe 911 şi sistemul federal de avertizare prin radio. Breşa de securitate este cercetată de inginerii din Dallas şi de Federal Communications Commission. Poliţia nu s-a implicat deocamdată în acest caz. Sirenele din Dallas au funcţionat în noaptea de vineri spre sâmbătă timp de 15 cicluri a câte 90 de secunde, înainte de a putea fi oprite manual. Incidentul a generat un val de speculaţii şi ironii pe Twitter.

„Du-te acasă, Dallas, te-ai îmbătat!”, a scris utilizatorul Garrett S. Bacak. Un alt internaut, Glynn Wilcox, a publicat următorul mesaj: ”După aşa ceva, nu voi mai avea încredere niciodată într-o sirenă”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Alexandru LĂZESCU

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Deşi nu a fost generată de asumarea unor riscuri iresponsabile, ca în 2008, şi suntem asiguraţi că ce s-a întâmplat atunci nu se va repeta, criza generată de falimentul Silicon Valley Bank din California introduce turbulenţe majore într-un mediu fragil în plan economic şi geopolitic cu consecinţe greu de estimat.

opinii

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Nichita DANILOV

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Singurul lucru comun între el şi actualul locatar al fostului său atelier este înălţimea. Amândoi sunt înalţi. Caloian ceva mai înalt decât Val Gheorghiu. Caloian cultivă spontaneitatea şi în dialog, şi în modul de-a gândi pictura, spre deosebire de Val Gheorghiu care îşi calcula fiecare pas şi fiecare gest.

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Cu excepţia Medicinei, toţi ceilalţi absolvenţi pot lucra în domenii în care contează mai degrabă competenţele pe care le deţin, modul în care îşi valorifică aptitudinile. Un absolvent de studii superioare cu competenţe digitale medii şi cunoaşterea măcar a unei limbi de circulaţie internaţionale, având disponibilitatea de a învăţa la locul de muncă, nu rămâne în afara pieţei muncii.

Sper să mor în timpul vieţii mele

Michael ASTNER

Sper să mor în timpul vieţii mele

Ei bine, abia zile mai târziu după ce mi-a apărut şi mie în minte un gând privind trecerea timpului - vine o vreme/ când timpul trece/ şi cam atât - mi-am dat seama că la origine n-are cum să nu se afle replica standard a mamei: Et vergieht!

pulspulspuls

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Numai ce am vorbit ieri la rubrica noastră despre conexiunile jupânului Ciorăpel de la Neamţ prin judeţul nostru că au şi apărut informaţii noi, stimaţi telespecatori. 

Caricatura zilei

Doborârea dronei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.