Un ieșean a păcălit statul cu 5 milioane lei cu ajutorul unor hârtii false. A fost luat pe sus de mascați

miercuri, 29 mai 2024, 10:22
1 MIN
 Un ieșean a păcălit statul cu 5 milioane lei cu ajutorul unor hârtii false. A fost luat pe sus de mascați

La data de 28 mai a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au efectuat 6 percheziții domiciliare, la o persoană cercetată pentru înșelăciune și fals în declarații.

În perioada 2015 – 2019, persoana cercetată ar fi indus în eroare o instituție, prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase și prin folosirea de mijloace frauduloase, constând în înscrierea de date nereale în deconturile financiare, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 5 milioane de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite bunuri, înscrisuri, unități de calcul și medii de stocare, ce au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

A fost instituită poprirea asupra sumelor din 6 conturi bancare și sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile, cu o valoare aproximativă de 4 milioane de lei.

De asemenea, a fost pus în executare un mandat de aducere, o persoană fiind condusă la sediul Poliției, pentru cercetări.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, Serviciului Criminalistic Iași și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii