Un ieşean cere demisia ministrului Culturii: “Nu este capabil de un sentiment precum ruşinea!”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Un ieşean cere demisia ministrului Culturii: “Nu este capabil de un sentiment precum ruşinea!”

GALERIE
ivascu
  • ivascu
- +

Coordonatorul Comisiei de cultură, culte şi minorităţi a PNL, ieşeanul Liviu Brătescu, a criticat marţi decizia de amânare a înscrierii Peisajului Cultural Minier de la Roşia Montană în lista UNESCO, susţinând că demisia lui George Ivaşcu din funcţia de ministru al Culturii este un minim gest de reparaţie morală.

"Considerând probabil că eşecul Centenarului nu este unul suficient de mare pentru a intra în cărţile de istorie ale României, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a pecetluit în numele Guvernului Liviu Dragnea amânarea unei decizii în cazul includerii Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO. Motivul îl cunoaştem încă de pe vremea deloc regretatului premier Tudose: necesitatea de a proteja drepturile patrimoniale ale statului român în litigiul cu Gabriel Resources. Sigur, ministrul Culturii nu este capabil de un sentiment precum ruşinea! În vreme ce guvernele lumii alocă mult timp şi resurse pentru a include în patrimoniul mondial UNESCO un număr semnificativ de situri, reprezentanţii României fac jocuri pe sub masă pentru a opri un asemenea demers. (...) În tot acest timp, ministrul Ivaşcu, în Anul Centenarului, eşuat total din punct de vedere administrativ şi cultural, rămâne un spectator pasiv. Demisia lui George Ivaşcu de la Ministerul Culturii este un minim gest de reparaţie morală pe care îl putem aştepta", afirmă Brătescu, într-un comunicat transmis AGERPRES.

El reaminteşte că întregul ansamblu de la Roşia Montană primise deja recomandarea de înscriere în Patrimoniul Mondial şi critică absenţa lui Ivaşcu de la şedinţa Comitetului Patrimoniului Mondial de la Manama, în Bahrain.

"Ministrul Ivaşcu nici măcar nu a avut demnitatea de a fi prezent personal la şedinţa Comitetului Patrimoniului Mondial de la Manama, în Bahrain. A preferat să trimită un subordonat care să încerce aranjamente pe holuri, ascuns de delegaţia parlamentară oficială a României la acest eveniment", arată Brătescu. AGERPRES

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.