Un iesean in elita sportului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un iesean in elita sportului

GALERIE
TIR-BABII1
  • TIR-BABII1
- +

Pentru prima data, un reprezentant al orasului nostru a fost ales in Comitetul Executiv al COSR, fostul campion olimpic la tir, Sorin Babii, directorul sportiv al CS Omega Tehnoton. Presedintele COSR Octavian Morariu a concurat singur si a invins

 

Octavian Morariu a fost reales in functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman in cadrul Adunarii Generale de Alegeri care a avut loc, ieri, la baza sportiva de la Izvorani.  Morariu a fost singurul candidat, el acumuland 172 de voturi. Acesta este cel de-al treilea mandat consecutiv al lui Octavian Morariu la conducerea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman dupa ce a mai fost ales la 15 noiembrie 2004 si 27 noiembrie 2008.  Pentru cele trei posturi de vicepresedinte au fost alesi Nicu Vlad (161 voturi), Alin Petrache (157), Elisabeta Lipa (148). Printre membrii Comitetului Executiv a fost ales si directorul sportiv al clubului iesean de tir, CS Omega Tehnoton, Sorin Babii, cel care l-a pregatit, printre altii, pe campionul olimpic de la Londra, Alin Moldoveanu. Sorin Babii, fost campion olimpic in 1988, la Seul, in proba de pistol liber, a realizat o premiera pentru sportul iesean: "Este primul iesean ales membru in Comitetul Executiv al COSR. A participat la sase olimpiade, performanta greu de egalat pentru orice sportiv. Este unul dintre putinii romani care, la un sport individual, si-a adjudecat doua medalii olimpice.A stabilit un record mondial, care probabil, va ramane neegalat in viitorii 20 de ani. Peste patru ani, poate candida la presedintia COSR si cred ca o face. Nu s-au stabilit, inca, atributiile sale exacte in CE, dar va raspunde oricum de activitatea loturilor olimpice", a declarat presedintele CS Omega Tehnoton, Maricel Popa.

Sorin Babii a obtinut 134 de voturi si a fost ales la categoria "sporturi de vara", alaturi de Adrian Stoica (148), Gabriela Szabo (142) si Ioan Barladean (104). Au mai fost alesi sau desemnati in CE, Ana Pascu, George Boroi, Elena Frincu si Irina Deleanu (categoria personalitati sportive), Puiu Gaspar, Florian Tincu (sporturi de iarna), Gheorghe Visan (sporturi de echipa), Nicolae Dobre (sporturi neolimpice), Ioan Dobrescu (secretar general), Misu Negritoiu (trezorier) si Georgeta Andrunache ( sef la comisia pentru sportivi)

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.