Un ieșean la butoanele războiului

sâmbătă, 18 mai 2024, 03:00
1 MIN
 Un ieșean la butoanele războiului

Iaca pe mâinile cui a ajuns politichia de stat! Văleleu!

Dacă tot a anunțat MAE rus că Maia Sandu și Republica Moldova o cam iau, cu sprijin românesc, pe calea nazificării (hm, văleleu, ce mai seamănă parcă scenariul ăsta cu retorica rusească de acum doi ani, aia cu denazificarea Ucrainei!), haideți să vă povestim o fază aflată recent pe anumite surse specifice, dar petrecută imediat după atacul rusesc asupra Kievului, în februarie 2022.

Fază, evident, cu personagiu negativ un ieșean aflat la unele butoane pe la București, om păpușat de ceva anișori de anumiți băieți cu ochi albaștri din zona șpionilor.

Cică imediat după invazia rusă în Ucraina, la Chișinău a fost panică maximă în servicii și în culisele puterii: ce facem, că noi urmăm?

După ceva tatonări la nivel înalt, cică s-ar fi luat în tatonări o eventuală mișcare rapidă în care Parlamentul de la Chișinău să ceară Unirea cu Țara, iar cel de la București să spună că-i bucuros de cerere.

Unirea rapidă a țării cu România, stat NATO, ar da garanții de securitate beton. Pentru asta, atunci din scurt, cică a avut loc o importantă întâlnire secretă, la Huși, la care a participat Nicu Popexu, menistru de externe de peste Prut, din partea Maiei Sandu, și menistrul secretar de stat Julică Fota, din partea lui Iohannis.

Nechemat însă de nimeni cică ar fi apărut acolo, tam nisam, și ieșeanul Julien Chifou, pe care cre’ că mulți îl știți de pe vremea marinerului, căruia i-a fost conțilier pe probleme strategice (în fapt băiat de-al băieților din SIE înfipt la Cotroceni ca și curea de legătură), acuma însă bob sosit acolo pe post de conțilier personal pe probleme strategice al lui Ciucă.

Cum băieții de peste Prut în știau pe ieșean ca pe un cal breaz, încă din vremea când făcea sluj pe la ușile fugarului Plaha, cică nimeni nu a vrut să mai discute nimic acolo cu el de față. Maia Sandu ar fi cerut ca el să nu fie de față sub nici o formă.

Abia mai târziu zice-se că au discutat oamenii, dar de data asta fără să mai afle Chifou unde și cum. Cam asta se întâmplă, așadar, când scapi la butoane băieți obișnuiți doar cu urechile.

Mihai Chirica a găsit ieșeni fericiți. Iată taman unde!

Și tot din categoria oameni de-ai SIE, dar de data asta la mișto, bazându-ne la glumă doar pe ce a zis Dragnea despre Chirica acuma ceva anișori, că ar fi de-al lor, iacătă cum o mai poți lua pe lângă tarla, când campania te înfierbântă prea tare! Premarele a găsit, în sfârșit, ieșeni fericiți!

Poza zilei: remember de acum exact 10 ani

Și încă o poză faină, la final, care să rămână aicea nu pentru noi, ci pentru urmașii urmașilor noștri. Adicătelea pentru eternitate, cum ar veni.

O poză de acum exact zece ani, de pe stadionul ieșean, de la canonizarea episcopului Durcovici, dar și o întrebare, una însă de acuma.

Iată cum nici unul din imaginea de mai jos nu a făcut până azi purici în politică. Ca să nu mai zicem că unii au ajuns și la zdup. Oare de vină să fi fost iarba de jos, sau ceva din aer, ceva duh?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii