Un ieșean participă la elaborarea bugetului României (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un ieșean participă la elaborarea bugetului României (P)

GALERIE
ostaficiuc
  • ostaficiuc
- +

Deputatul Marius Eugen Ostaficiuc, membru într-o Comisie parlamentară extrem de importantă pentru configurarea bugetului României

Mesaj ferm către Guvern: "Nu duceți în derizoriu șansele de dezvoltare ale Iașului"

Chirica și Alexe, frâne în alocarea fondurilor pentru Iași

Dezbaterile pe bugetul general 2021 au prilejuit în ultimele zile adevărate discuții și analize aprofundate, cu mii de amendamente depuse la comisiile de specialitate. Comisia pentru buget, finanțe și bănci, în care Iașul este reprezentat de deputatul Marius Ostaficiuc, este una din comisiile cheie pentru forma finală în care va arăta bugetul României.

Autostrada, cap de listă între obiectivele Iașului

"Este o responsabilitate foarte mare. Timp de 3 zile am avut pe mese proiectele supuse dezbaterilor ce se vor afla în bugetul pe anul în curs, proiecte care au vizat și o serie de investiții ale Iașului", relatează parlamentarul ieșean. Conform lui Ostaficiuc, principalele obiective de investiții din județul Iași se referă la suplimentarea sumelor alocate pentru studiile vizând tronsonul A8 Ungheni- Iași- Târgu Neamț, dar și demararea proiectelor legate de centura ocolitoare a municipiului Iași pe variantele Sud și Est, extrem de necesare pentru reducerea poluării. "Sunt obiective prioritare pentru orice Guvern și nu trebuie ocolite doar pe criterii politice pentru că la putere se perindă trecător unii sau alții. Iașul are nevoie de aceste mari obiective și vom face tot ce ne stă în putință să le ducem la îndeplinire", a precizat deputatul. Discuțiile pe buget au atins și modernizarea Aeroportului Iași, un alt deziderat al ieșenilor, la care Guvernul nu trebuie să rămână indiferent. Sunt doar câteva din propunerile de buget care vizează Iașul și care trebuie să se afle pe agenda ministerelor.

Primarul și președintele CJ, ambii urmăriți penal, frâne în alocarea banilor către Iași

Există îngrijorări că proiectele ieșenilor ar putea fi ignorate de o alianță PNL- USR/PLUS- UDMR care, cu primarul și președintele CJ urmăriți penal, nu mai vede în Iași o miză politică. și amendamentele să nu fie aruncate la coșul de gunoi după cum sunt ei obișnuiți.

"Din păcate, miniștrii Guvernului Cîțu și parlamentarii alianței de conjunctură nu au înțeles menirea lor acolo și au tendința să ignore solicitările venite din partea opoziției. Este mai simplu să fii Gică contra și să ignori adevăratele probleme din țară decât să le dai curs și să îți asumi rezolvarea lor", precizează membrul Comisiei Buget, Finanțe, Bănci.

Discuțiile din cadrul Comisiei de buget au atins și alte aspecte legate de activitatea ministerelor, aspecte care reprezintă un fundament în constituirea legii bugetului. "Din păcate, unii reprezentanți ai Guvernului României nu au înțeles de ce se află acolo și parcă au venit în fața noastră cu poezii învățate pe dinafară. Membrii Guvernului uită că sunt în slujba poporului și nu a cercului lor de interese. După cum m-am și așteptat, unii miniștri au ocolit întrebările adresate, fie pentru că nu dețineau răspunsurile necesare, fie pentru că nu doreau să expună adevărul. Le-am transmis și le retransmit un mesaj: nu duceți în derizoriu șansele de dezvoltare ale Iașului", conchide Ostaficiuc, subliniind că grupul parlamentar PSD va continua să pledeze pentru interesele ieșenilor, ale românilor, indiferent de piedicile pe care actualul Guvern încearcă să le pună.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.