Un ieşean reclamă că a prins Selgros cu ocaua mică! Una scrie pe pachet, alta arăta cântarul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Un ieşean reclamă că a prins Selgros cu ocaua mică! Una scrie pe pachet, alta arăta cântarul

GALERIE
Selgros Iasi
  • Selgros Iasi
- +

"Totodată, cântarul defect a fost scos din uz şi a fost solicitată intervenţia unei societăţi specializate pentru verificarea metrologică a aparatului”, se arată într-o reacţie remisă ZDI

Un ieşean ne-a semnalat pe adresa redacţiei faptul că într-un cunoscut supermarket din Iaşi caserolele cu produse din carne, procesate în magazin, nu ar respecta gramajele indicate pe etichete, având o greutate mai mică în realitate. D. Fumu susţine că abaterile descoperite la produsele pe care intenţiona să le cumpere la sfârşitul lunii trecute din Selgros Cash&Carry, cântărite din nou „cu mâna lui", erau cuprinse între 20-50 de grame. Mai mult de atât, el spune că în ziua respectivă cititoarele de coduri de bare şi cântarele de control din magazin erau deconectate.

„Am solicitat ca produsele etichetate greşit să fie retrase de la vânzare. I-am precizat şefului de magazin că sunt interesat să văd că vor deveni corecţi în relaţia cu clientul. Stau şi mă întreb, oare această situaţie este întâmplătoare sau este cu intenţie? De ce tocmai în weekend nu funcţionau aparatele, când lumea consumă cantităţi mai mari din carne şi produse din carne, iar la Protecţia Consumatorilor este liber şi nu pot fi verificaţi?", se întreabă ieşeanul.

“Am căutat să verific la cititorul cod de bare”

Reprezentanţii supermarketului arată, într-un răspuns pentru „Ziarul de Iaşi", că s-a ajuns la această situaţie din cauza unui cântar defect, care între timp a fost scos din uz. „A fost solicitată intervenţia unei societăţi specializate pentru verificarea metrologică a aparatului. Cântarul a fost reparat şi va fi repus în funcţiune doar după emiterea unui nou certificat de calibrare metrologic", ne-au transmis reprezentanţii Selgros Cash&Carry. „La sfârşitul lunii septembrie am vrut să cumpăr de la Selgros mici şi ceafă de porc cu os. Constatând că ceafa de porc nu avea preţul afişat, am căutat să verific la cititorul cod de bare, ori să cântăresc produsele, dar hop surpriză, niciun aparat nu funcţiona, drept pentru care am cântărit la raionul de produse feliate din carne, iar surpriza a fost că nicio caserolă din cele luate de mine, dar şi multe altele, nu corespundeau cu etichetele care prezentau gramajul. M-am adresat şefului de magazin, care a verificat la rândul său, constatând că cele ce v-am prezentat mai sus corespundeau. După cele sesizate şefului de magazin, chiar şi la a doua încercare a mea de a retrage de la vânzare produsele cu pricina, şeful magazinului a dispus retragerea lor. Precizez că probele sunt fotografiile, bonul de la casa de marcat, martori", ne-a povestit D. Fumu.

Reacţie imediată

Selgros şi-a asumat incidentul, arătând că va dubla procedurile de verificare a greutăţii indicate de cântarele din magazin, cu scopul de a se asigura că se apropie de greutatea corectă. „Clientul a reclamat diferenţa de gramaj în data de 26.09.2021 şi în aceeaşi zi colegii din magazinul Selgros Iaşi au identificat cântarul pe care s-a efectuat cântărirea produselor reclamate şi au retras de la comercializare produsele cântărite în ziua reclamaţiei şi anterior. Acestea au fost verificate ulterior cu ajutorul unui cântar calibrat recent metrologic, fiind reetichetate. Totodată, cântarul defect a fost scos din uz şi a fost solicitată intervenţia unei societăţi specializate pentru verificarea metrologică a aparatului. Cântarul a fost reparat şi va fi repus în funcţiune doar după emiterea unui nou certificat de calibrare metrologică.

Dublă verificare

Având în vedere situaţia creată, pentru a preîntâmpina astfel de erori, Selgros Cash&Carry a luat decizia de a dubla frecvenţa la care toate cântarele urmează a fi verificate şi calibrate metrologic, faţă de frecvenţa legală, cum s-a procedat până în prezent. Totodată, va creşte frecvenţa verificării interne încrucişate a greutăţii nete afişate pe eticheta produselor (colegii din magazin sunt obligaţi să verifice lunar minimum cinci articole pe cel puţin două cântare diferite)", a fost răspunsul retailerului la solicitarea „Ziarului de Iaşi". 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.