Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Un ieşean s-a trezit divorţat fără să aibă habar. Când a aflat, „fosta” era deja măritată cu altul. Funcţionar condamnat. O poveste incredibilă!

GALERIE
proces, divort, recasatorita
  • proces, divort, recasatorita
- +

Plecat la muncă în străinătate, un ieşean s-a trezit divorţat fără să fi avut măcar idee ce se întâmplă. De fapt, când a aflat aceasta, nevasta lui era deja măritată cu altul. Latura penală a situaţiei a fost analizată de magistraţii Judecătoriei Răducăneni. Soluţia găsită de aceştia nu a fost însă pe placul bărbatului, care a atacat în faţa instanţei superioare. Verdictul va fi pronunţat de Curtea de Apel.

 

Adrian Ţ. şi Ecaterina Feraru s-au cunoscut în 1997, doi ani mai târziu născându-li-se şi o fiică. Relaţia dintre cei doi soţi a început să se deterioreze, când femeia a cunoscut alt bărbat în Italia, cu care a trăit timp de 7 ani. Vrând-nevrând, soţul a acceptat situaţia ca atare. În 2015, au plecat amândoi la muncă în Anglia, dar deja nu mai reprezentau un cuplu. De altfel, femeia a cunoscut acolo pe un altul şi şi-a văzut de viaţă. În cele din urmă, în 2018, Feraru i-a propus soţului său să divorţeze. Bărbatul a refuzat, invocând dorinţa de a nu destrăma familia. Un an mai târziu, pe când femeia se întorsese în ţară, iar Adrian Ţ. rămăsese în Anglia, soţia i-a propus din nou divorţul, cerându-i să se întoarcă temporar în România pentru a îndeplini formele legale. Din nou, bărbatul a refuzat.

Ulterior, în februarie 2020, femeia a mers la primăria comunei Răducăneni, la serviciul de stare civilă, unde a expus situaţia şi a cerut întocmirea formelor de divorţ. Iniţial, funcţionarul a refuzat-o, explicându-i că soţul trebuie să depună şi el cerere de divorţ şi să confirme ulterior că nu s-a răzgândit. Femeia a insistat, asigurându-l pe Adrian Augustin că totul este în regulă, că soţul este de acord şi că nu le va face probleme, întrucât ar fi o persoană fără adăpost care trăieşte în Angia din ajutoare sociale. Nu putea fi contactat, pentru că nu avea telefon mobil. Până la urmă, funcţionarul a acceptat. A întocmit documentele necesare, pe care Feraru le-a semnat ca soţie. A mers chiar cu hârtiile la domiciliul femeii, unde în locul soţului a semnat fiica, Ana Maria Beatrice Ţîbîrnea, aceasta susţinând că are acordul verbal al tatălui ei.

La începutul lunii aprilie, Adrian Ţ. era divorţat cu acte în regulă. Trei luni mai târziu, Feraru şi-a schimbt buletinul, iar în august s-a recăsătorit cu bărbatul pe care îl cunoscuse în Anglia. Soţul real a aflat abia în octombrie de la fiica din altă căsătorie că nevastă-sa e recăsătorită.

Femeia, fiica sa şi funcţionarul au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni în iulie anul trecut.În timpul procesului, Adrian Ţ. s-a constituit parte civilă, cerând plata sumei de 50.000 lei ca daune morale, depunând la dosar acte prin care arăta că a fost diagnosticat cu depresie în iunie 2020 şi în mai 2021. Cererea i-a fost însă respinsă. „Nu a fost dovedită existenţa legăturii de cauzalitate dintre faptele ilicite ale inculpaţilor şi anumite suferinţe psihice resimţite de către partea civilă. În primul rând, depresia invocată de către partea civilă a fost prima oară diagnosticată anterior săvârşirii faptelor de către inculpaţi, astfel că nu se află în legătură directă cu acţiunile ilicite. În al doilea rând, chiar dacă am admite că partea civilă a suferit de pe urma despărţirii de soţia sa, nu acest aspect interesează în cauză, întrucât o acţiune de divorţ în sine reprezintă expresia exercitării unui drept, şi este inerent generatoare de suferinţă. Cu alte cuvinte, nu trebuie să se facă dovada că destrămarea cuplului a condus la crearea unor prejudicii părţii civile, ci modul ilicit în care acest lucru a fost făcut de către inculpaţi”, au explicat magistraţii.

Singura satisfacţie a lui Adrian Ţ. va rămâne astfel condamnările primite de soţie, fiică şi funcţionar. Adrian Augustin a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Ecaterina Feraru a primit aceeaşi pedeapsă, dar pentru instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. În sarcina Beatricei Ţîbîrnea a fost stabilită o pedeapsă de 10 luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru fals material în înscrisuri oficiale. De asemenea, judecătorii au dispus desfiinţarea certificatului de divorţ întocmit ilegal, actele întocmite în baza acestuia urmând să fie desfiinţate ulterior, prin acţiuni distincte. Formal, Ecaterina Feraru este căsătorită deocamdată cu doi bărbaţi, ea putând fi cercetată pentru bigamie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri