Un important muzicolog, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Un important muzicolog, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte

GALERIE
Grigore Constantinescu, muzicolog, critic muzical
  • Grigore Constantinescu, muzicolog, critic muzical
- +

Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi va decerna înalta distincţie de Doctor Honoris Causa profesorului Grigore Constantinescu, muzicolog, critic muzical, profesor universitar şi recomandat de către conducerea UAGE ca fiind promotor de evenimente muzicale naţionale.  

Acesta va primi distincţia într-o ceremonie festivă care va fi organizată la sediul rectoratului universităţii, de la ora 11.00, în sala Eduard Caudella. Laudatio va fi citit în cadrul ceremoniei de către prof.dr. Laura Vasiliu, decanul Facultăţii de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice. Manifestarea va fi marcată de o serie de alte evenimente culturale. „La finalul ceremoniei amintite va avea loc lansarea volumului  «Instaurarea învăţământului artistic modern la Iaşi - 155 de ani, coordonatori Cristian Ungureanu şi Maria Bilaşevschi. Această apariţie editorială scoate la lumină o serie de decrete esenţiale pentru înţelegerea fundamentării învăţământului artistic modern la Iaşi, transcrise în paralel orginalului pentru a putea fi lecturate de către publicul larg“, au precizat reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior artistic.
 
În paralel cu lansarea volumului-document va fi organizat şi vernisajul prilejuit de acest eveniment în galeria „Universitas“, unde vor putea fi admirate copiile la scară mare a documentelor extrase din sertarele Arhivei Naţionale din Iaşi, care fac subiectul cercetării. „În aceeaşi zi, începând cu ora 18.00, va avea loc lansarea volumelor «Patru secole de operă. Istorie şi stiluri, personalităţi creatoare, capodopere, repertorii», Editura Operei Naţionale Bucureşti, 2014, şi «Emilia Petrescu.
 
Regina cântului vocal concertant», Editura Muzicală, 2014, de Grigore Constantinescu. Momentul cultural va fi urmat de un recital de canto intitulat Splendorile Operei, susţinut de studenţi şi profesori“, au adăugat aceştia. Evenimentele sunt organizate sub umbrela împlinirii a 155 de ani de învăţământ artistic superior la Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Alexandru LĂZESCU

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Ambiţiile Franţei de a determina decuplarea UE de Statele Unite, în baza conceptului „autonomie strategică”, şi de adoptare a unei poziţii neutre în competiţia geopolitică dintre America şi China, în coroborare cu focalizarea Washingtonului pe zona Indo-Pacifică, riscă să divizeze serios Europa şi să fractureze grav relaţia transatlantică.

Filmuletul zilei

opinii

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

Practicile mele agricole

Michael ASTNER

Practicile mele agricole

Zilele trecute, pe când culegeam strugurii reci de la ploaie şi burniţă ba din vârf de vişin (unde s-a căţărat fraga neagră), ba din corzile tăiate cu crăci de vişin cu tot, deci la sol, mi-am adus aminte de copilărie, când, cam tot în perioada asta, eram duşi, după doar două săptămâni de şcoală, la practică agricolă.

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.