Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Un însoțitor de zbor a folosit o identitate falsă 23 de ani pentru a lucra la una din cele mai mari companii aeriene din lume. Cum a fost prins

GALERIE
avion
  • avion
- +

Un însoțitor de zbor cu vechime este acuzat că a furat identitatea unui copil american mort și s-a folosit de un nume fals pentru a lucra la compania aeriană United Airlines timp de 23 de ani, relatează Business Insider.

Investigatorii Serviciului de Securitate Diplomatică acuză într-o plângere depusă la o instanță din Houston, Texas, că brazilianul Ricardo Cesar Guedes a furat identitatea lui William Ericson Ladd, un copil născut în Statele Unite.

Potrivit plângerii, Guedes a folosit numele Eric Ladd și s-a folosit de identitatea furată pentru a lucra ilegal pentru United Airlines.

Cum a furat brazilianul identitatea copilului american

Ladd se născuse în 1974 și a murit într-un accident rutier în 1979, cu doar o lună înainte să împlinească 5 ani. Mama copilului le-a confirmat agenților speciali ai SSD că acesta este într-adevăr mort când aceștia au vizitat-o în luna iulie a anului trecut.

DSS afirmă că Guedes s-a născut în orașul São Paulo din Brazilia în 1972 și că și-a asumat identitatea lui Ladd în 1998 când i-a fost aprobată eliberarea unui pașaport pe numele copilului decedat.

Guedes a reușit de atunci să își reînnoiască pașaportul de nu mai puțin de 6 ori până în decembrie 2020 când Departamentul de stat al SUA i-a marcat noua cerere ca fiind suspectă de fraudă.

Agenții speciali ai DSS au lansat o investigație și au reușit să descopere identitatea adevărată ai lui Guedes cu ajutorul amprentelor care i s-au luat în Brazilia în anii 1990 când și-a reînnoit actul de identitate emis de țara sud-americană.

Documentele depuse în instanță arată că angajații Biroului de Vamă şi Protecţia Frontierelor al SUA au comparat amprentele respective cu cele luate lui Guedes când acesta și-a depus dosarul pentru a fi angajat de United Airlines.

Compania aeriană a confirmat că acesta a fost concediat între timp.

Acuzațiile aduse fostului însoțitor de zbor

Guedes a fost pus sub acuzare pentru fals în înscrisuri oficiale, furt de identitate și intrare într-o zonă securizată sub motive false.

A treia acuzație este legată de faptul că, în capacitatea sa de însoțitor de zbor, Guedes a putut să se folosească de un culoar special al aeroporturilor destinat membrilor echipajului zborurilor. Acest lucru i-a permis să eludeze majoritatea controalelor de securitate.

Agenții DSS l-au arestat pe Guedes în timp ce acesta stătea la coadă pentru a intra în zona securizată a Aeroportului Intercontinental George Bush.

Investigatorii au relatat în plângere că l-au observat pe bărbat ținând în mână un telefon pe al cărui ecran scria „telefonul lui Eric”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri