anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

Un instructor auto a plătit o amendă de 2.000 de lei, dar a scăpat în instanţă. Acum trebuie să-şi recupereze banii

GALERIE
scoala_auto
 • scoala_auto
- +

Instructorul unei şcoli de şoferi a primit o amendă drastică pentru că nu a putut prezenta la control două hârtii. Cazul a ajuns în instanţă, judecătorii apreciind că una dintre hârtii nu ţinea de responsabilităţile instructorului, iar pentru cealaltă, amenda este exagerată.

Amenda aplicată lui R.M.N. a fost urmarea unui control făcut în trafic de reprezentanţii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR). În iulie anul trecut, aceştia au oprit pe bulevardul Dacia autovehiculul în care R.M.N. supraveghea un cursant care efectua ore de pregătire practică în vederea obţinerii permisului de conducere. În procesul-verbal întocmit cu acea ocazie, inspectorii au consemnat că R.M.N. nu avea la bordul autovehiculului foaia de parcurs în care să fie menţionat intervalul orar al şedinţei practice şi nici adeverinţa cu orele suplimentare efectuate de cursant. Pentru acestea, R.M.N. a fost amendat cu 6.000 de lei. Instructorul a plătit 2.000 de lei, dar a contestat procesul-verbal, cerând anularea acestuia şi returnarea banilor.

În faţa magistraţilor Judecătoriei, R.M.N. a arătat că adeverinţa cu orele suplimentare nici măcar nu trebuia să o prezinte el, ci cursantul, argument acceptat de judecători. Celălalt act, foaia de parcurs, a fost depusă de petent în instanţă, iar un martor a confirmat că acesta completa înaintea fiecărei şedinţe de practică atât caietul cursantului, cât şi foaia respectivă. „Orice sancţiune juridică, inclusiv cea contravenţională, nu reprezintă un scop în sine, ci un mijloc de reglare a raporturilor sociale, de formare a unui spirit de responsabilitate, iar pentru aceasta nu este nevoie ca în toate cazurile să se aplice sancţiunea amenzii”, au precizat judecătorii, care au apreciat că abaterea săvârşită de R.M.N. este suficientă aplicarea unui simplu avertisment. Pentru a-şi recupera banii însă, acesta va trebui să apeleze la procedura administrativă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Salvaţi de nea Cornel

Nicolae GRECU

Salvaţi de nea Cornel

Prea multe bune și rele în perspectivă se leagă de așteptata promovare a fotbaliștilot Politehnicii

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Lumea ortodoxă, înghesuită vreme de secole sub povara unor imperii agresive, extensive, marginalizată în contactul cu Occidentul, nu a reușit să se racordeze în timp util la sistemul capitalist. 

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.