Un investitor ieşean împreună cu un partener neamţ, finanţare de un milion de euro pentru un start-up de IT
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un investitor ieşean împreună cu un partener neamţ, finanţare de un milion de euro pentru un start-up de IT

Etvas lucrează în sectorul financiar-bancar şi oferă servicii personalizate clienţilor băncilor şi companiilor de asigurări.

GALERIE
Soeren Timm and Ilie Ghiciuc
  • Soeren Timm and Ilie Ghiciuc
- +

Un start-up de IT, înfiinţat în anul 2019 de ieşeanul Ilie Ghiciuc şi un cofondator din Germania, Sören Timm, a atras o finanţare de un milion de euro de la investitori „de top” din Europa. Etvas, cu sediul în Hamburg, revoluţionează sectorul financiar-bancar şi oferă servicii personalizate clienţilor băncilor şi companiilor de asigurări prin intermediul unui marketplace. Platforma Etvas se bazează pe inteligenţa artificială (Artificial Intelligence - AI) şi este deja utilizată de una dintre cele mai mari bănci din Germania. 

Printre investitori se numără două dintre cele mai importante fonduri de tip venture capital din Europa, respectiv High - Tech Gründerfonds şi Main Incubator - fondul Plug and Play din Silicon Valley, alături de Sparkasse Bremen, care în ultima vreme şi-a crescut interesul pentru investiţiile în zona digitală. De asemenea, Etvas a fost susţinut printr-o investiţie „pre-seed” şi de către Next Commerce Accelerator, care are în spate investitori precum Edeka, Haspa, Tchibo şi Beiersdorf.  Concret, platforma funcţionează sub forma unui marketplace care pune în legătură, pe de o parte, parteneri din industria financiară – bănci şi companii de asigurări cu furnizorii de servicii cu valoare adăugată. Etvas ajută astfel companiile să ofere clienţilor finali servicii personalizate, apropiate de nevoile lor curente, printr-o experienţă digitală unică. Serviciile sunt sugerate consumatorilor pe baza unor criterii de înaltă relevanţă – inclusiv istoricul lor financiar, prin intermediul algoritmilor machine learning.  

„Conceptul de servicii cu valoare adăugată vine să completeze nevoia tot mai mare a companiilor de a-şi fideliza clienţii şi de a monetiza mai bine relaţia cu aceştia. Într-o piaţă tot mai competitivă, oferirea de extra-beneficii, într-un mod relevant, care are în spate tehnologia AI, devine elementul diferenţiator”, explică Ilie Ghiciuc, cofondator Etvas. În prezent, platforma Etvas este dezvoltată cu ajutorul specialiştilor IT din Iaşi. Capitalul atras prin această finanţare va fi utilizat pentru dezvoltarea produsului şi pentru a integra noi parteneri. „Viziunea noastră este de a construi un marketplace global de non-financial value added services pentru bănci şi companii de asigurări”, a completat Ilie Ghiciuc.

Practic, partenerii de business selectează serviciile aflate pe marketplace şi le adaugă în propriile aplicaţii, în funcţie de nevoile clienţilor. Extra-beneficiile sunt deja negociate şi organizate în ecosisteme. Acestea pot fi accesate la tarife fixe, lunare sau anuale. Odată implementată soluţia, activarea unui extra-serviciu pentru clienţii finali devine o operaţiune de câteva minute. Un prim ecosistem de servicii creat pe platforma Etvas este cel de securitate, ca răspuns al nevoii tot mai mari a consumatorilor pentru siguranţa online şi offline. Numărul şi categoriile de servicii vor creşte în perioada următoare pe marketplace. În curând vor fi disponibile ecosisteme precum turism sau online shopping. Ilie Ghiciuc este şi fondatorul Thinslices, companie ieşeană de software development. Firma, înfiinţată în anul 2010, creează produse digitale complexe, platforme web şi aplicaţii mobile pentru startup-uri şi grupuri de inovaţie. Cu echipa sa de 100 de angajaţi, a implementat până în prezent peste 150 de proiecte IT.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.