Un italian cere în instanţă banii pe care i-a dat unei prietene din Podu Iloaiei

marți, 22 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Un italian cere în instanţă banii pe care i-a dat unei prietene din Podu Iloaiei

Un italian umblă prin instanţele ieşene pentru a-şi recupera banii daţi unei prietene românce. Nu a reuşit să-i convingă pe magistraţii Judecătoriei că banii au fost daţi cu titlu de împrumut şi nu ca simplu ajutor. Gino L. mai are şansa apelului, în faţa Tribunalului, care a luat în discuţie cazul ieri.

În acţiunea depusă la Judecătorie în aprilie 2020, Gino L. a precizat că a cunoscut-o pe Elena A. în urmă cu cinci ani, între ei legându-se o frumoasă prietenie. Începând cu septembrie 2017, tânăra din Podu Iloaiei ar fi început să-i solicite diferite sume de bani, promiţând că îi va restitui.

Până în decembrie, se strânseseră astfel 1.100 de euro. Până în aprilie 2018, italianul ajunsese să-i dea româncei în total 4.900 de euro. I-a amintit femeii că îi este datoare, ameninţând-o că o va da în judecată dacă nu-i returnează banii.

Totuşi, spune italianul, fata l-ar fi păcălit, el continuând să-i dea bani, până în mai 2018 adunându-se 6.000 de euro, sumă la care s-au adăugat şi alţi bani, daţi ulterior. În cele din urmă, s-a adresat instanţei.

În faţa judecătorilor, reprezentantul fetei a arătat că nu se poate demonstra decât cel mult transferul, în trei ocazii, a unei sume totale de 625 de euro, viraţi prin Western Union. Aceste transferuri nu demonstrau însă şi obligaţia fetei de a returna banii.

În plus, atitudinea italianului apărea contradictorie, el reproşându-i pe de o parte fetei că nu-i returnează banii, dar continuând să-i dea sume suplimentare. Pentru a clarifica situaţia, magistraţii au dispus audierea unei martore. Aceasta ştia că Gino L. îi dăduse Elenei A. bani, pentru o ajuta, neştiind că ar fi fost daţi cu titlu de împrumut.

"Ideea unor împrumuturi nu apare ca plauzibilă. Dacă banii i-ar fi fost daţi pârâtei de către reclamant cu titlu de împrumut, este greu de crezut că acesta ar fi continuat să o crediteze, deşi nu i-ar fi fost restituită nicio parte din respectivele sume. Prin urmare, nu s-a făcut dovada existenţei împrumutului, dar nici a dolului, consimţământul reclamantului nefiind afectat, acesta dându-i benevol bani pârâtei, în baza relaţiei dintre ei", au reţinut magistraţii.

Aceştia au constatat că nu se poate vorbi de o răspundere civilă delictuală, decizând respingerea acţiunii. 

Comentarii